Trabzon hurması ile ekmek tarifi

Trabzon hurmalı ekmek tarifini bir arkadaştan aldım ama henüz denemedim. Belki denemek isteyenleriniz vardır.. İşte tariff.. Fırın 175 derece santigrad ısı ayarlanarak önceden…

Zerdeçallı Süt

Soğuk, sıcak veya ılık.. Ballı veya balsız.. Pekmezli veya pekmezsiz.. Yemeklerden önce, yemek sırasında veya yemekten sonra.. Zerdeçallı süt çok sağlıklı ve lezzetli bir içecektir.

Nereye Baksam Zerdeçal, Zencefil, Tarçın

Baharatlar güzel tatlar ve kokular sunarken aynı zamanda düşük kaloriye de sahiptirler ve hastalıklara kalkan niteliği taşıyan antioksidan özellikleri vardır.

Tavada Elmalı Kek

Tavada elmalı kek tarifi hoşunuza gittiyse, ilginizi çektiyse deneyin çünkü çok kolay.. Yanlış yapmak çok zor!! Tarifi siz de paylaşın.

Baharatlar Ülkesi Çayı

Hintli arkadaşımın söylediği şu sözü lütfen siz de hatırlayın:
Zerdeçal bir baharat değil, ilaçtır. Birçok şeye iyi gelir ama psikoloji düzeltmeye birebirdir..

Baharatlar ve Yararları

Biberiyenin bir başka yararı da mangal (barbekü) yaparken ortaya çıkan zararlı gazların etkisini azaltması.

Daha Az Tuz Tüketmenin Yolları

Yediğimiz birçok gıda maddesinde tuz bulunuyor: salam, sucuk, sosis, konserveler, hazır çorbalar, fast food yiyecekler, soslar, turşular, kraker ve diğer birçok hazır gıda maddesi fazlasıyla tuz barındırıyor.

Kurutulmuş Elma Dilimleri

Yarın beslenme çantasına koymayı düşündüğüm fıstık ezmeli sandöviç, tavuklu şehriye çorbası, yeşil salata ve süt yanında kurutulmuş elma dilimleri de göndereceğim.