Artık Yemek

Buzdolabındaki artık yemeklerden açık pide yapacağım.

Fırında Pişirilmiş Tavuk

Yeni yıl kutlaması nedeniyle ofiste bir öğlen yemeği verildi. Toplam 13 kişilik bir yemekte tüm tadlar enfesti.

Trabzon hurması ile ekmek tarifi

Trabzon hurmalı ekmek tarifini bir arkadaştan aldım ama henüz denemedim. Belki denemek isteyenleriniz vardır.. İşte tariff.. Fırın 175 derece santigrad ısı ayarlanarak önceden…

Domates Soslu Köfte

Dışarıdan yemek sipariş etmek yerine evde kendim pişirmeyi tercih etmiştim. O akşam genç beyler için menümüzde spagetti, domates soslu köfte, sarmısaklı ekmek, marul salatası, meyve suyu ve dondurma vardı.

Makarna İçin Bolonez Sosu

Gençler de yemek yapmayı öğrensin. Bu işe sahanda yumurta ile başlamak ardından tarifler dağarcığına makarna eklemek uygun olabilir. Belki de en çok sevilen makarna sosu kırmızı olandır. Domates soslu makarna. Ve biz burada İtalyan usulü Bolonez Makarna Sosunun tarifini veriyoruz. İştahla yapmanız ve paylaşarak yemeniz dileğiyle.

Panzanella

Panzanella bir İtalyan salatasıdır..

Erikli Turta

Sonbaharın gelmesiyle mutfakta sıcacık, hoş ve keyifli anlar yaşamak istiyor ve mutfak önlüğünüzü üzerinize geçiriyorsanız erikli turta tam size göre bir tarif.

Pişirmesiz Yulaf Çerezi

Amerikalılar bu atıştırmalık eğlenceli çerezi buzlukta en az 10 dakika bekletmeden servis etmezler.. Bilin istedik! Afiyetle!

Amerikan Usulü Pancake

Amerikan usulü pancake tarifi kolay ve ucuzdur! Bu zahmetsiz tarifi deneyin.. Afiyet olsun!

Hellim Peyniri ile Karpuz

Hellim peynirli karpuz hem tatlı, hem salata, hem de ara-soğuk olarak tadımlanabilecek enfes bir tattır.

Vanilyalı Chia Puding

Bütün bu yiyecekleri evde yapmak mümkün çünkü dışarıda hem pişmemiş yemek yiyorsun hem de gereğinden fazla ücret talep ediyorlar. Düşünelim bir kere.. Meyve suyu sıkmakta ne var? Pilav yaparak üzerine birkaç parça çiğ malzeme koymakta ne var? Deniz yosunu salatası yapmak, puding yapmak zor mu? Hiç değil!