Günlük Tutmak

Günlük tutmak yazı yazmayı sevenler için bile büyük bir iş gibi gelebilir. Adı üstünde, her gün belirli bir miktar yazmak demektir. Çok tatmin edici, mutluluk aşılayıcı bir edimdir günlük yazmak.. Fakat alışkanlık edininceye kadar angarya gibi gelebileceği için, caydırıcı bir yanı da vardır.

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Edebiyat Üzerine Düşünceler

Belki edebiyat üzerine birkaç düşünce daha ekleyebilirdim ama kendimi tekrarlamaktan korktum. Bu kadarı bile yeri gelir birilerine düşünce gıdası olur.

102 yaşında doktora diploması

102 yaşında birisine doktora diploması ne anlam ifade edebilir? Daha kaç yıllık ömrü kalmış olabilir? Bunlar değildir mesele.. Asıl mesele geçmişle yüzleşmesidir. Tarihe dönerek “Ben de geçmişin bir parçasıyım! Affettim!” diyebilmesidir. Kızgınlık, küskünlük, dargınlık, öfke gibi olumsuz yükleri bırakarak, hem kendisini hem de gelecek jenerasyonların yükünü bir nebze olsun hafifletmesidir. Yavaş yavaş yok olan sağduyuyu yeniden tesis temeye uğraşmasıdır.

İç Dekorasyon Ve Kitaplar

Hangi kitaplardan hoşlanıyorsunuz? Klasik? Şiir? Moda magazin? Biyografi? Dini yayınlar? Genç yazarlar? Kişisel gelişim? Aşk edebiyatı? Tarih? Polisiye? Elime ne geçerse türünde romanlar?…

Çoğunluğun okuyabileceği online ve kaliteli yazılara ulaşması hiç de zor değil.

Sosyal Medya ile Tarih Yazmak

Kissinger şöyle diyor: Halk kolayca sokağa dökülebilir ama orada ne yapacağını bilemez. Birşeyler elde etse bile o kazançla ne yapacağından da emin olamaz. Sonuçta marjinal kişilere dönüşürler çünkü stratejileri kısa sürede etkisiz hale gelir. Halk yılda 20 kere sokağa dökülmez, bunun da bir sınırı vardır ve bir sonraki süreçte ne yapman gerektiğini bilmesi gerekir. Bir sonraki adımı bilmeden sokaklara dökülen insanların hareketi sonuçsuz kalır.

Dikkat! Bilgi Eksikliği Var..

Genel bilgi sadece akademik ortamda değil; aşk ve sevda yaşamında, network yaparken, iş mülakatlarında, toplum önünde konuşurken, pazarlama ve satış yaparken de işe yarar.

Filistin ve İsrail Ders Kitapları

Amerikan okullarında okutulan sosyal bilgiler kitaplarındaki Türk-Ermeni konularına tarafsız bir bakış getirilmesini talep ediyorum.

Bir Dönem İki Kadın – Oya Baydar ve Melek Ulagay

Bir dönemin büyülü sözleri “siyasi devrim, proleterya ve enternasyonalizm”, yıllar içinde güç, iktidar ve değişim paketiyle gelen “sıfıra sıfır elde var sıfır” hayal kırıklığına dönüşmüştür.