Hellim Peyniri ile Karpuz

Hellim peynirli karpuz hem tatlı, hem salata, hem de ara-soğuk olarak tadımlanabilecek enfes bir tattır.

Beyin ve Şeker

Şeker ister şeker kamışından gelsin, ister olabildiğince pür olsun, isterse kahverengi renkte olsun.. Şeker isterse sürüptan, isterse yapay tatlandırıcılardan, isterse baldan gelsin.. Şekerin fazlası zararlıdır.. Peki şeker beyinde ne etkiler yapar?

Yeşil Domatesli Bir Yemek Tarifi

Yaz biter, güz gelir. Yeşil domatesler dallarda kalakalır. Hala albenilidirler ama.. Hala çekici.. Bu kez yeşildir renkleri.

Sütlü Aşure

Belki de aşure yaparken en zevkli şey üzerini süslemektir. İsterseniz benim listedeki garnitürlere sadık kalın, isterseniz daha bol malzemeyle süsleyin. Sütlü aşure afiyet olsun.

Cheesecake Parfe

Tembel yaz günleri için enerji patlaması oluşturacak bu kolay tatlıyı pişirmek gerekmiyor. Hazırlaması kolay, tadı nefis, malzemeler sağlıklı.. Tüm aileyi ve arkadaşları memnun edecek enfes bir cheesecake parfe!

Fransız Tatlısı Karpuz!

Öyle nefis bir lezzet ki; ağızda tatların ani patlamasını hissedebiliyorsunuz. Çünkü biri sulu, diğeri kuru. Biri tatlı diğeri tuzlu. Biri dalından kopmuş, diğeri bir süt ürünü.. Çok güzel bir tat. Siz de tatlı olarak yemeklerin üzerine Faransız tatlısı karpuz yemeyi deneyin!

Çörekotlu ve Susamlı Kahke

Bu tarifte ölçüler oldukça fazla. Eğer büyük bir grup için yapıyorsanız, simitlerin çapına bağlı olarak 85-90 adet kurabiye çıkarabilirsiniz. Bu kadar çok kurabiye yapmak istemiyorsanız malzemeleri yarıya veya 4’e bölerek daha az miktarda yapabilirsiniz.

Bayram Çocuklarıyız

Bayram çocuklarıyız.. Gülmek, eğlenmek istiyoruz. Dileriz tüm çocuklar ve yetişkinler hiç olmazsa bayramlarda tam manasıyla mutlu olsun..

Hayattan Bir Tarif: İncirli Kek

Dalında ballanmış, mis kokan kara incirlerin hem görünümü hem de tadı enfes. İncir mevsiminde taze incirli kek yapmak isterseniz tarif aşağıda.

Baharatlar ve Yararları

Biberiyenin bir başka yararı da mangal (barbekü) yaparken ortaya çıkan zararlı gazların etkisini azaltması.

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Siz de yediğiniz narenciye kabuklarından şekerleme yapmayı düşünürseniz bu iş için en uygun kabuklar portakal, limon veya greyfurt kabuklarıdır.