Yeni iPhone 1000 dolar!

Yeni iPhone için sıraya girecek misiniz? Bir telephone neredeyse 1000 dolar vermeye hazır mısınız?

Facebook Sorunsalı

Camdan dünyada, sanal yaşantılarda, sosyal medyanın gücüyle vakit geçirirken gerçek hayatta sokaklarda parklarda kırlarda eğlenemediğinizden dolayı iç geçirdiğiniz oluyor mu?

AT&T Önemli Günlerde Telefonu Kenara Bırakmamızı İstiyor

Telefon hayatımızın vazgeçilmezidir. Bu bağlamda sosyal medya ve İnternet de olmazsa olmaz unsurlardandır.. Ama dünyaca ünlü telefon şirketi AT&T bile bazı önemli günlerde aileye ve yakınlara yoğunlaşmak gerektiğini hatırlatıyor.

FOMO ve Ötesi

Herkes bugünlerde sabah erkenden sosyal medyaya giriyor.. Herkesin beklediği birşeyler var.. Kimileri kalp bekliyor, kimileri beğeni bekliyor, kimileri günaydın mesajı peşinde.. Ama ille de sabah uyanır uyanmaz elimize alıyoruz telefonları..

Özellikle gençlerin bağımlılığı korku ve endişe verici çünkü onlar gün boyunca bekledikleri ilgiyi göremediklerinde karamsarlığa kapılıyorlar.

Dikkat Aralığımız Daraldıkça Daralıyor

Dikkat aralığımız daraldıkça daralmakta. Dijital çağ, dikkatsizlik çağı oldu belki de.. Dikkat dağıtma çağında yaşıyoruz desek abartmış olmayız belki de.. Nereye kadar?

Dijital Bağımlılıklar

Sosyal medyadan, emailden ya da kısacası “cam dünyadan” gelen geribildirim “statik geribildirim” olarak bilinir. Ve statik geribildirim gerçek dünyada bildiğimizden farklıdır. Farklılığın ötesinde yetersizdir. Bu yüzden statik geribildirim sağlıksızdır.

İyi, Güzel, Çirkin, Selfie

Selfie denen şey geçici bir trend değil. Mars’a gönderilen rover bile selfie çekme yeteneğine sahip, öyleyse selfieler kalıcı!

Sosyal Medya Mutsuzluğu


Facebook’ta zaman harcayan kişi kendisini diğerleriyle kıyaslıyor. Kıyaslama kıskançlık ve hayal kırıklığı anlamına geliyor. Dolayısıyla Facebook mutsuzluğu oluşuyor.

Yalnızlıktan Muzdarip Gençler

En yeni çalışmalardan anlaşılnyor ki, gençler de yalnızlıktan muzdarip!. Halk sağlığı uzmanları bu konunun gereken ilgiyi görmesi ve toplum bazında önlemler alınması gerektiğini düşünüyor.

Internet Tutkusu

Terapi sonucu zihnini farklı şekillerde meşgul etmeyi öğrenmek..

Facebook Casusluğu

Özellikle 30’luk çocukların anneleri yaptıklarından dolayı suçluluk duyduğunu bildiriyor. Daha genç çocukların anneleri (13-18) Facebook casusluğunu yaparken suçluluk hissetmiyor.