İnternet Suçları

İntikam pornosu, adından da anlaşılabileceği gibi, iki kişinin birlikteyken yaşadıkları cinselliğin, ayrıldıktan sonra taraflardan birinin aleyhine kullanılması.

Çağın Sessiz Epidemisi: Yalnızlık

İnsanlar sosyal varlıklardır. İletişim ister insan beyni. İçgüdüsel olarak bildiği bir şey olan iletişimden yoksun kalan beyin, olumsuz düşünceler üretmeye başlar. Bu duruma vücut ve organlar yanıt verir.

Konuş Benimle!

Yeni jenerasyonlar güncelin içinde yaşıyorlar. Başını kaldırmadan! Herşeyi her an online ortama aktarmak çabasındalar. Herşey fotoğraflanmalı ve Instagram ortamında paylaşılmalı! Gençler telefonla olayı dokümanlaştırmazlarsa yaşanmış saymıyorlar o anı!

Siberuzay Güvenliği

Hiç beklenmedik telefonlara cevap verirken dikkatli olun. Firmanızda çalıştırdığınız kişiler, firmada çalışan yüksek rütbeli çalışanlar, network elemanları hakkında ve buna benzer konularda sorulan şahsi ve diğer bilgilere cevap vermeyin. Gelen emaillere dikkat edin. Gönderilen linkler, emin bir yerden gelmiyorsa açmayın. Hiç bilmediğiniz birinden geliyorsa kesinlikle açmayın. Şüpheli görünüyorsa açmayın. Bu emaillerin hepsini silerek temizleyin.

Kediler

Kediler işkoliklere ne der? Der ki: “Çalış ama sonunda relaks olmayı öğren! Gevşe! Rahatla! Rahatladın mı? İşe yeniden başla!”

Dijital Bağımlılıklar

Sosyal medyadan, emailden ya da kısacası “cam dünyadan” gelen geribildirim “statik geribildirim” olarak bilinir. Ve statik geribildirim gerçek dünyada bildiğimizden farklıdır. Farklılığın ötesinde yetersizdir. Bu yüzden statik geribildirim sağlıksızdır.

Direksiyonda Kulaklıkla Konuşmak

Direksiyonda önemli olan elde tuttuğumuz telefon değil, zihnimizi verdiğimiz konuşma oluyor. Zihin konuşma ile meşgulken hatalar artıyor.

MessageMe

Yoğun mesajlaşanlardansanız MessageMe app işinize yarar. Şimdilik bedava alın, bağlantılarınıza haber verin.

Facebook Casusluğu

Özellikle 30’luk çocukların anneleri yaptıklarından dolayı suçluluk duyduğunu bildiriyor. Daha genç çocukların anneleri (13-18) Facebook casusluğunu yaparken suçluluk hissetmiyor.

Dijital Detoks

Aileyle birlikte olmak yerine telefonda vakit harciyorsanız ya da bilgisayar başında sosyal medyanın birinden çıkıp diğerine girerken uykudan fedakarlık ediyorsanız, ofıste kimse görmeden bir mesaj daha atabilmek için fırsat arıyorsanız demektir ki dijital detoks yapma vakti geldi!

Direksiyondaki Gençler

Cep telefonu gibi yararlı bir teknoloji tehlike olmaktan çıkaralım! Hep birlikte direksiyondaki gençleri sağlıklı davranışlar konusurda uyaralım.