Sonbaharın Mesajı

Sonbahar geldi yine.. Sonbaharın bir mesajı vardır mutlaka. Her yıl mesajla gelir.. Ama yaş ilerledikçe mesajın içeriği değişir. Günlerin kısalması çok belirgin, öyle…

Obruklar

Acaba obruk oluşumu iklim değişimiyle ilgili olmakla birlikte hızlı sanayileşmeyle de ilgili olabilir mi? 

Herşey Herşeyle Bağlantıdadır!

Her insan bir ruhtur ve çok önemlidir. Kuracağımız bağlar ve dolayısıyla etrafa yapacağımız etkiler göldeki dalgalar gibi sürekli etrafa yayılır. Dolayısıyla kuracağımız bağlar ve bağlantılarda da uyanık olmak zorundayız.

Arılar ve Karıncalar

Arılar ve karıncalar bencillikten uzak, “bensiz” bir tavır içinde kolonileri için çalışırlar. Amaçları tüm toplumu korumaktır, salt kendilerini değil. Böyle olunca topyekün mukavemet ederek dışardan gelebilecek şiddet ve tazyiklere karşı koyabilirler.

Bedava Arazi

Meraklısına duyurulur! Bazı ülkeler bedava arazi dağıtıyor..

Şehir Bahçeciliği

Şehir bahçeciliği oldukça popüler son zamanlarda.. Ve betondan şehirlerde bile bahçeler oluşturulabilir.

Pancar ve Pancar Yaprağı

Amerika’da hemen her şehirde yaygınlaşan şehir bahçeciliği oldukça popüler. Artık insanlar eski zamanlarda olduğu gibi evde pişirip, sağlıklı yemek tüketmek istiyorlar. Bu nedenle şehirlerde “minik tarlalar” görmek normalleşiyor. İnsanlar kendi organik mahsullerini kendileri yetiştirmenin tadına varıyorlar. Ben de şehir bahçeciliğine gönül vermiş biri olarak evimin hemen yakınında bulunan bir bahçede, fırsat bulduğumda, gönüllü çiftçilik yapıyorum. İşim bittiğimde elim kolum organik mahsullerle dolu olarak eve dönüyorum. Hem de besbedava! Büyük bir zevk!

Mars’tan Gelen Selfie

Mars’taki toprak toplama işlemini hemen sonuçlandırsak keşke.. Hemen anlayabilsek oralarda yaşayabilir miymişiz.. Aferim bize insanlık! Dünyayı altından ateşe verdik! Tam bir kaos oluşturduk. Şimdi kaçacak yer arıyoruz. Soru: Acaba Mars’ta hayat var mı?

Çiçek Gibidir İnsan

Ana rahminde başlar insan hayata.. Bir çiçeğin tohumu gibidir önce..

Kısa sürede şekil değiştirir anasının merhametinde.. Tıpkı toprağa düşmüş bir tohum gibi.. Önce minicik, kendi içine katlanmış.. Sonra açılmış, büyümeye hazır..

Kıyıya Vuran İnsanlık

Değişik ülkelerden sefere çıkmış yüz binlerce mülteciye kolaylıklar diliyorum. Umarım en kısa zamanda “evim” diyebilecekleri birer yurt bulurlar.

Mahsul Yetiştirmek

Toprakla oynamak çok güzeldir. Toprağa yakın olmak terapi gibidir. Toprakta yetişen mahsulü hissetmek olağanüstüdür. Toprakla haşır neşir olurken doğanın döngüsünden daha fazla haberdar oluruz. Doğadaki dengenin daha fazla farkına varırız.

Gölgede Sebze Yetiştirmek

Tesadüf bu ya.. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunun sebze bahçesi ile ilgili bir yazı çıktı karşıma! Malum, astronotlar uzayda sebze yetiştirmeye başladılar!

Onlar güneşsiz ortamda sebze yetiştirebildiklerine göre ben neden beceremeyecekmişim!