D Vitamini

Harvard Üniversitesinin sağlıkla ilgili soru ve cevap sayfasında şu soruyu ve cevabı gördüm.. Paylaşmadan duramadım! Soru D vitamini kullanıp kullanmamak konusu ile ilgiliydi..

Diş Eti Çekilmesi ve Göğüs Kanseri

Orta yaş ve üzeri kadınlarda yapılan incelemelere göre diş çekilme hastalığı olanların meme kanserine yakalanma olasılığı diğerlerine göre yüzde 14 daha fazla. Bu çalışmanın sonuçları Kanser Epidemioloji Dergisinde yayınlandı.

Öğlen Yemeği mi? Egzersiz mi?

Herkes spor merkezinde egzersiz yapmak zorunda değildir. Bazıları yakındaki AVM’ye giderek hızlı yürüyüşler yapar. Bazıları ofiste egzersiz yapar. Bazıları ofise bisikletle gider. Bazıları iş kıyafetinin altına spor kıyafeti giyer ki, öğlen değişmesi kolay olsun. Bazıları gün boyunca asansör kullanmaz, merdiven inip çıkarak egzersiz yapar. Bazıları ofiste toplantı salonunu öğlen saatlerinde topluca yoga yapmak için müdüründen izin alır. Bazıları kutunun dışına çıkar, öğlen tatilinde egzersiz yapabilimek için..

Yenilgi Zafere Döndürülebilir mi?

Sakin ol. Yenilgiyi kabullen, karşılık vermeye kalkışma. O an karşılık verme. bir şeyler yapmak ihtiyacı hissedebilirsin.. Ama tut kendini çünkü o an mantıklı düşünemeyeceğin, tehlike çanlarını duyamadığın bir andır. Sakin ol! Çaresizlikte harekete geçme!

Kadınlar İçin Felç Önleme Esasları

Fakat kadınlara özgü birkaç farklı risk faktörü var ki bunlar doğum ve hormonlarla ilgili. Bilim insanlarının bulgularına göre kadınlar erkeklerden daha uzun yaşadıklarından, ömür boyunca felç geçirme riskleri erkeklerinkinden daha fazla. Kadınlar felçten sonra daha zor iyileşiyorlar. Ve bu nedenle uzun süreli bakıma ihtiyaç duyuyorlar. Bütün bu nedenlerden dolayı bilimciler kadınlar için özel felç önleme esasları geliştirdiler. Felç önleme esaslarının doğurganlık yıllarından itibaren göz önünde bulundurulması tavsiye ediliyor.

Kalp Hastalıkları ve Kadınlar

Kalp hastalıkları uzun süre erkek hastalığı olarak değerlendirildi. Kalp krizi geçirenler, kalp krizinden ölenler, kalp sorunları olanlar kişiler genelde erkekler diye bilinirdi.

Lupus Hastalığı

Genelde lupus esrarengiz bir hastalık olarak bilinir. Selena Gomez gibi dünyaca tanınan bir sanatçının bu hastalığın irdelenmesi ve tedavi yöntemlerinin belirginleştirilmesine ışık tutacağı düşünülüyor.

Migren ve Boyalı Gıda Maddeleri

Gıda boyları meyveli bonbon şekerleri, dondurma, patates cipsi ve gazlı içeceklerde bulunur. Sadece boş kalorilli yiyeceklerde değil aynı zamanda hazır turşu, çedar peynir, hazır makarna, krakarler, reçeller, salça, limonata, spor içecekleri, ve hazır doğum günü keklerinde bulunur.