Fırında Pişirilmiş Tavuk

Yeni yıl kutlaması nedeniyle ofiste bir öğlen yemeği verildi. Toplam 13 kişilik bir yemekte tüm tadlar enfesti.

Tahıllar

Bazı tahıllar ve en temel pişirme yöntemleri..

Trabzon hurması ile ekmek tarifi

Trabzon hurmalı ekmek tarifini bir arkadaştan aldım ama henüz denemedim. Belki denemek isteyenleriniz vardır.. İşte tariff.. Fırın 175 derece santigrad ısı ayarlanarak önceden…

Yumurta Nasıl Haşlanır?

Eğer size de yumurtanın soğuk suya konularak haşlanması gerektiği öğretilmişse, o bilgiyi unutmanın tam zamanıdır! Neden? Çünkü yumurta en iyi kaynamakta olan suda haşlanır..

Makarna İçin Bolonez Sosu

Gençler de yemek yapmayı öğrensin. Bu işe sahanda yumurta ile başlamak ardından tarifler dağarcığına makarna eklemek uygun olabilir. Belki de en çok sevilen makarna sosu kırmızı olandır. Domates soslu makarna. Ve biz burada İtalyan usulü Bolonez Makarna Sosunun tarifini veriyoruz. İştahla yapmanız ve paylaşarak yemeniz dileğiyle.

Hellim Peyniri ile Karpuz

Hellim peynirli karpuz hem tatlı, hem salata, hem de ara-soğuk olarak tadımlanabilecek enfes bir tattır.

Beyin ve Şeker

Şeker ister şeker kamışından gelsin, ister olabildiğince pür olsun, isterse kahverengi renkte olsun.. Şeker isterse sürüptan, isterse yapay tatlandırıcılardan, isterse baldan gelsin.. Şekerin fazlası zararlıdır.. Peki şeker beyinde ne etkiler yapar?

Vanilyalı Chia Puding

Bütün bu yiyecekleri evde yapmak mümkün çünkü dışarıda hem pişmemiş yemek yiyorsun hem de gereğinden fazla ücret talep ediyorlar. Düşünelim bir kere.. Meyve suyu sıkmakta ne var? Pilav yaparak üzerine birkaç parça çiğ malzeme koymakta ne var? Deniz yosunu salatası yapmak, puding yapmak zor mu? Hiç değil!

Kırmızı Lahana Salatası

Çiğ ya da pişmiş kırmızı lahanaya yakışan baharatlar; karanfil, küçük hindistan cevizi (öğütülmüş) ve defne yaprağıdır.

Cushing Sendromu Diye Bir Hastalık

Türkan Şoray bir hane halkı ismidir. Herkesin çocukluğunda, gençliğinde belleklerde yer etmiştir. Cushing sendromu hastalığı ile ilgili kısa bilgiyi de kendisine şifa dileklerimizle paylaşıyoruz.

Himalaya Tuzu

Himalaya tuzu oldukça sağlıklı, bunun nedeni milyonlarca yıl önce yeryüzünde bulunan okyanus yataklarında meydana gelmiş olması. Günümüze kadar antik okyanus yataklarında el değmeden beklemiş olması. Modern zamanın çevre kirliliğinden etkilenmediği için, en pür, saf ve temiz formunda günümüze ulaşmayı başarmış olması..