YouTube ve Komplo Teorileri

YouTube ve Wikipedia ikilisi komplo teorilerine ait biligilerin daha geniş alanlara yayılmasını sağlamak üzere takım oluşturmuşlar! 

Çakma Arkadaşlıklar

Günde iki saatini sosyal medyada harcayan bir kimsenin yalnız ve depresif hissetme olasılığı, daha az sosyal medya kullanan bir kimseye göre iki kat fazla! Sosyal medyayı önemli sanıyoruz oysa sosyal izolasyon yaşıyoruz.

Gerçek Ötesi

Gerçek ötesi dediğimiz şey sadece politika için geçerli değil! Artık öyle bir çağdayız ki, kim en önce konuşursa ve en yüksek sesle bağırırsa onun sözleri en-doğru olarak algılanıyor.

Yıllara Meydan Okumak

Kültür, tecrübe, beceri, olgunluk olmadan yıllara meydan okumanın salt dış görünüşten ibaret olduğunu düşünüyorsanız, lütfen okumayı bırakın! Size dolgu ve botoks sitesi gerek! Aksi taktirde devam edin okumaya:

Doğruluk Tespiti

Günümüzde her yerden ve herkesten haber fışkırıyor. Günümüzde doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden, haklıyı haksızdan ayırmak neredeyse imkansız! Bu yüzden Google yeni bir hizmetle çıkıyor karşımıza ve diyor ki Doğruluk Tespiti yapın!

Gündem, Hikaye, Palavra, Aldatmaca, Yalanlama, Unutturma

Sır değil, ‘House of Cards’ entrikalardan ibaret bir dizidir.. Bu dizide olay şudur: Hikaye uydurmak ve gündem yaratmak ve kalabalıkları yalana inandırmak. Bizim de Netflix dizisi House of Cards’dan öğreneceğimiz bir iki şey var elbet!

Kadın Hikayeleri

Bazı hikayeler çok abartılmış gibi gelebilir, bazıları inanılmaz, bazıları acıklı, bazıları uyduruk.. Ama bunların hepsi kadınlar aracılığıyla bize ulaştırıldı. Siz de onlardan biri olabilirsiniz.. Bunu söyledikten sonra: Beyler.. Sizlerde de kadın hikayeleri olabilir. Siz de paylaşın!

Dijital Hijyen

Dijital hijyen de vardır.. Online aktivitelerimizde yapageldiğimiz alışkanlıklar vardır.. Kışkırtmalar, provokasyonlar, trollce davranışlarla karşılaşabiliriz.. Online ayakizimiz günün sonunda ya verim sağlar ya da verimi düşürür..

Hayat, Okulun İzdüşümüdür

Öğrenciler okul yaşantısını gerçek yaşantının bir izdüşümü olarak görmeli ve bu süreyi hayat becerilerini arttırmak için kullanmalıdır.

İsim Çılgınlığı

Bebeğine Ahsen, Alarçın, Alya, Ares, Bermal, Çevrim, Çilek, Çiller, Darcan, Duyal, Evgin, Gün, Ildır, Ildız, Işıtan, İlgi, İlgin, İlkin, Jerfi, Kırca, Kırhan, Manço, Okşan, Parla, Perçem, Püren, Serin, Sıcak, Solmaz, Şelale, Tilbe, Ulaç, Ülgen gibi isimler verenleri yadırmaya hakkım yok!