Güne güzel bir dua ile başlamak

Bir düşünün.. Sabahın mükemmel pırıltısını neden sosyal medyaya adayalım ki? Önce kendi içimize dönelim ve iyi bir sabah selamlaması yapalım.

İçimizdeki Entellektüel

Entellektüelite dediğimiz şey bilgi ve beceri toplamak, ve elde edilen bilgi, beceri ve tecrübeyi yaşama aktarabilmektir.

Apple İkonu Tim Cook

Apple ikonu Tim Cook günde 5-6 saat uyuyormuş. Uzun çalışma saatlerine başlamadan önce her gün düzenli egzersiz yaparak ter atıyormuş. Biz de duyduklarımızı paylaştık ki, belki birilerine ilham olur..

Nitelik ve Nicelik

Öyle bir an olur ki.. İnsan ömründe sadece bir andır.. Ama tüm ömre değebilir.. Ömrün içindeki tüm boş dakikaları, saatleri, günleri, haftaları, ayları ve yılları alt edebilir.. Öyle değerlidir o minicik an! Önemli olan ne kadar uzun sürdüğü değildir de ne kadar değerli olduğudur o zaman biriminin! İşte nitelik ve nicelik derken bunu kastediyorum..

Gündem, Hikaye, Palavra, Aldatmaca, Yalanlama, Unutturma

Sır değil, ‘House of Cards’ entrikalardan ibaret bir dizidir.. Bu dizide olay şudur: Hikaye uydurmak ve gündem yaratmak ve kalabalıkları yalana inandırmak. Bizim de Netflix dizisi House of Cards’dan öğreneceğimiz bir iki şey var elbet!

Kediler

Kediler işkoliklere ne der? Der ki: “Çalış ama sonunda relaks olmayı öğren! Gevşe! Rahatla! Rahatladın mı? İşe yeniden başla!”

Uyku ile ilgili 5 mit (yanlış inanış)

Uykuda vücut ve beyin faaliyetleri tamamen durur ve dinlenme başlar. Doğru mu? Yanlış mı?

Yanlış. Hem bedenimiz hem de beynimiz uyku sırasında çalışır. Bu çalışmayla şarj oluruz ve dolayısıyla sağlık ve mutluluk yükleniriz. Uyku aynı zamanda hafıza ve öğrenme fonksiyonlarına da yardımcı olur ve gün boyunca öğrenme kolaylaşır.

Uykusuzlar Daha Zekidir

Uykusuz kalırsan zeki olduğunu sanıyorsun.. Ve uykundan çalıyorsun.. Uykundan çaldığında ne oluyor biliyor musun? Dikkatin azalıyor. Abur cubur yiyorsun gereksiz yere kiloların artıyor. Sinirli oluyorsun, sevdiklerini haşlıyorsun.. Ama belki de en önemlisi.. Ömrün kısalıyor!