Vegan Diyet

Vegan diyetten yana mısınız? Vegan diyete karşı mısınız?

Göz Sağlığını Korumak

Antioksidan vitaminlerin sarı nokta hastalığına iyi geldiği söylenmekteydi. Tavsiye edilen vitaminler A, C ve E olarak biliniyordu. Oysa artık araştırmacılar sarı nokta sorunu olanların vitamin kokteyllerinden fayda sağlamayacaklarını savunuyor.

Sarı Nokta

ABD’de ARED adı altında yapılan bir çalışma, sarı nokta hastalığını incelemektedir. Sarı nokta hastalığından şikayetçi olan kimselerden bazıları C ve E vitaminin çok iyi geldiğini rapor etmiştir. İleri safhada görme bozukluğu olan hastalara beta karoten, çinko ve bakır elementleri de verilmiştir. Ve bu beş maddenin “orta ve ileri” görme bozukluklarını yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Fakat.. Lütfen unutmayalım ki bu elementler ve vitaminler, araştırma sırasında bir ilaç kokteyli şeklinde verilmektedir.

Çiğ Sebze Yemek Daha İyidir

Uzmanlar brokoli, kara lahana, karnabahar, taze biber, bezelye, taze fasulye, ıspanak ve lahana gibi sebzeleri zaman zaman çiğ yemeyi öneriyorlar. Böylece ihtiva ettikleri vitaminler, mineraller ve besinler eksilmeden tüketilebilir.

3 Süper-Yiyecek: Klorella, Arı Poleni, Kurt Üzümü

Bilmediğimiz, bilip unuttuğumuz veya eski moda diye umursamadığımız öyle yiyecekler var ki, süper-yiyecek kategorisine giriyor. Bü tür yiyecekleri paylaşmaya devam ediyoruz.. Şimdi üç süperyiyeceği tanıyalım..

Aloe Nedir? Nasıl kullanılır?

Aloe taze olarak tüketildiğinde, içerdiği tüm vitaminleri ve mineralleri olduğu gibi sindirmiş oluyoruz. Aloe bağışıklık sistemine de büyük bir destek olarak gösteriliyor. Kısacası aloe süper bir bitkidir.

Panik Atak

Panik semptomları kişiden kişiye değişir, kiminde terleme, karıncalanma, bulantı gibi ortaya çıkar kiminde ise hızlı kalp atışları, baygınlık ve nefes alma güçlüğü olarak görülür. Bazıları ölmek üzere olduğunu düşünerek acil yardım arar.

Doğal Vitaminler

Kanser hastaları için C Vitamini önerilyor. Özellikle kemoterapi sürecinde, bu kimyasal işlemin etkinliğini arttırıyor.

Akdeniz Diyeti ve Hafıza

Son zamanlarda Akdeniz diyetinin popüler olmasının bir diğer nedeni de ömrü uzattığına dair bulguların ortaya çıkması. Eğer uzun yaşamak istiyorsanız Akdeniz diyetini, yani çocukluğunuzdan beri size öğretilen sağlıklı yeme yöntemini, elden bırakmayın.

Yiyecekler ve Beynimiz

Beyin aktif bir organ olduğundan bol miktarda kan, oksijen ve besin değeri yüksek gıdaya ihtiyaç duyar.