2020’de daha sağlıklı ilişkiler

ir arkadaşlıktan uzaklaşmak gerektiğini nasıl anlayacağız? Eğer arkadaşla paylaşılan ortamda çekişme, itişip kakışma, sorgulanma, suçlu hissettirme, yorgunluk hissi varsa o ortam sağlıksızdır.

Kendin Ol

Affetmeyi bil ki yük taşımana gerek kalmasın.

Sahte Dostluklar

Sosyal medyada kurulan dostluklar gerçek hayatta kurulanlardan daha farklıdır. Gerçek hayattaki bağlantılarda zorluklar vardır. Oysa telefondaki “miş” gibi yapılan dostluklar daha kolaydır.

Dün, Bugün, Yarın

Kaos zamanını mı yaşıyoruz yoksa ahenk vakti mi? Vakit bolluk vakti mi yoksa buhran mı? Panikleyelim mi sakin sakin bekleyelim mi?

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Gerçek Ötesi

Gerçek ötesi dediğimiz şey sadece politika için geçerli değil! Artık öyle bir çağdayız ki, kim en önce konuşursa ve en yüksek sesle bağırırsa onun sözleri en-doğru olarak algılanıyor.

Alkolik Kimseyi Anlamanın Yolları

Alkolik kimseyi tespit etmenin yöntemleri vardır. Alkolizm bir hastalıktır çünkü kişiyi hem bedensel hem de ruhsal açıdan tehdit eder. Alkolikler işlerini, ailelerini, ilişkilerini, karşılarına çıkacak fırsatları ve genel sağlıklarını kaybederler. Peki alkolikler nasıl anlaşılır?

“Gerçek” Bizlerden Saklanıyor mu?

Belki de beyinlerimiz kompütürlerin istediği gibi çalışıyor ve biz bunun farkında bile değiliz. Belki de beyinlerimiz bulut sisteminde depolanmış halde. Bir soru: Telefonlar bizi kontrol ediyor mu, etmiyor mu?

Doğruluk Tespiti

Günümüzde her yerden ve herkesten haber fışkırıyor. Günümüzde doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden, haklıyı haksızdan ayırmak neredeyse imkansız! Bu yüzden Google yeni bir hizmetle çıkıyor karşımıza ve diyor ki Doğruluk Tespiti yapın!

Hiç Saygım Kalmadı

Bazan olur önceleri pek göremediğimiz davranışlar su yüzüne çıkar. Kişinin gerçek kimliğini görebilmek için zaman gerekir elbet… İşte o an.. Maskelerin düşüp, gerçek kimliğin ortaya çıktığı an saygı bitiverir..

1984 – George Orwell

Çoktan geçti 1984 ama Geroge Orwell’in “Bindokuzyüzseksendört” isimli romanı oldukça güncel!