Kırmızı Lahana Salatası

Çiğ ya da pişmiş kırmızı lahanaya yakışan baharatlar; karanfil, küçük hindistan cevizi (öğütülmüş) ve defne yaprağıdır.

Tavuklu Sebzeli Çoban Bohçası

Tavuk ve Sebzeli Çoban Bohçası dediğimde bir kumaş bohçanın içinde gıdaklayan tavuklar ve birkaç sebze geliyorsa aklınıza, aldanmayın! Bu bir Amerikan yemek tarifidir. Bohça gibi bir hamur içine tavuk ve sebzeler konularak pişirilir. Bir kez yapan, yine ve yeniden yapmak isteyecektir. Çok kolay, lezzetli ve bütünsel bir yemekir.

Dereotu

Bu şifalı ot hazmı kolaylaştırır, uykusuzluğa iyi gelir, kemik sağlığına birebirdir. Diyabetik hastalara bolca önerilen dereotu bağışıklık sistemini güçlenidirir. Kadınların aylık adet bozukluklarına ve romatizmaya bile iyi geldiği söylenen dere out şifa dolu bir bitkidir.

Meyve Dekorlu Sofralar

Kraliyet ailesinin masası gibi.. Ve diğer herşey gibi, sofradaki meyveler dekor unsuru.

8 Mart Uluslararası Kadın Günü

Bu yazı ile, evini, işini ve ailesini dengeleyen sağlıklı, neşeli ve bilinçli tüm kadınlara mutlu bir kadınlar günü diliyorum!

Kurban Bayramının Düşündürdükleri

Sabahın ışımasıyla kalkar bayramlaşırdık, babam bayram namazını takiben daha önceden alıp beklettiği kurbanımızı tekbirler getirerek keserdi.

Bitlis Ziyareti

Nemrut Dağında kış sporları da yapılabiliyor, 10 yıl kadar önce bir kayak tesisi oluşturulmuş. Kışın kayak, yazın trekking ve kamp kurmak için ideal bir bölge olduğu söyleniyor.

Depresyon İlaçsız İyileştirilebilir mi?

Bence dua bir antidepresandır. Bence dua edince -ya da daha geniş anlamda ibadet edince- beyinde kimyasal reaksiyonları taklit eden değişmeler oluyor. Ve bu da tatlı bir rahatlama sağlıyor.