Mavi

Dün arkadaşlarla bir restoranın açıkhava kısmında yemek yedik. “Ne güzel bir gün.. Limonata gibi..” dedik. Havada ılık bir esinti vardı..

Orman Banyosu

“Orman banyosu” terimi Japonlara aittir. Tam manasıyla şu anlama gelir: Kendini ormandaki ağaçların içine bırak, o atmosferde zaman geçir, yenilen!

Ağaçlar

Bir ağaç kesmek zorunda kaldıysanız, yerine iki tane ağaç dikin..

İran Hatırası

İran’da yoğun bir kültür var. Derin bir tarih var. İlginç bir “birlik” ruhu var. İran mutfağı diye bir olgu var.. Tarhanaya katılan “kuru limon” da çorbaya biraz İran katmak bence..

Mavi Göz Hayranıyız

ABD’de bir medikal grup göz rengini değiştirmeyi başardığını iddia ediyor. Lazer teknolojisiyle kahverengi göz rengini maviye dönüştürebildiklerini söylüyorlar.

Çiçek Gibidir İnsan

Ana rahminde başlar insan hayata.. Bir çiçeğin tohumu gibidir önce..

Kısa sürede şekil değiştirir anasının merhametinde.. Tıpkı toprağa düşmüş bir tohum gibi.. Önce minicik, kendi içine katlanmış.. Sonra açılmış, büyümeye hazır..

Yeşil Domatesli Bir Yemek Tarifi

Yaz biter, güz gelir. Yeşil domatesler dallarda kalakalır. Hala albenilidirler ama.. Hala çekici.. Bu kez yeşildir renkleri.

Vahada yaşamak!

Zihnimizde evimizi canlandırırken sakin ışıklarla, bulut gibi bir yumuşaklıkla, huzur çınlayan duvarlara, tatlı koku ve lezzetlerle düşündüğümüzde ev, ev olmaktan çıkar tam bir vaha olur!

Karpuz Kabuğundaki Fayda

Karpuz kabuğundaki beyaz kısımda sitrulin isminde bir madde bulunur. Bu madde insan için gerekli amino asitler içerir. Sindirim sistemine girdiğinde kan dolaşımını hızlandırır, kan basıncını düşürür; dolayısıyla tansiyonu düşürür. Kısacası kardiyovasküler sağlık için çok değerli bir maddedir.

Mantarlı Mercimek Salatası

Artan salata buzdolabında saklanabilir. Ertesi gün daha da lezzetli olacaktır çünkü buzdolabında bekleme sürecinde, tüm tatlar birbirine geçer.

Fidanlar Ağaca, Ağaçlar Ormana

Ağacın boyutları, kalp şeklinde kırmızı yaprakları, baharda açan beyaz veya mor çiçekleriyle tasvir edilen bu ağaç öyle çekiciydi..