Bir doktorun kaleminden

Belki uzun yaşamın sırlarını merak edenler vardır ve bu sırları bir doktorun kaleminden okumak isterler dedik ve yazdık..

Panzanella

Panzanella bir İtalyan salatasıdır..

Kahvaltının Önemi

Bezelye, nothut, fasulye ve diğer bakliyat dendiğinde benim aklıma yemek gelirdi eskiden, kahvaltı değil! Ama bu düşünceyi değiştireli epeyce oldu! Siz de değiştirin!

Kırmızı Lahana Salatası

Çiğ ya da pişmiş kırmızı lahanaya yakışan baharatlar; karanfil, küçük hindistan cevizi (öğütülmüş) ve defne yaprağıdır.

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlık

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlığın semptomları kişiden kişiye değişebiliyor. Bu semptomlar depresyon, uyku problemleri, kilo almak, endişe, cinselliğin azalması, duygu ve mod değişiklikleri, uyuşukluk, isteksizlik ve genel keyifsizlik olarak ortaya çıkabiliyor.

Alzheimer Hastalığı Kimlere Yaklaşmaz?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirenler: Akdeniz diyetinin beyin dostu olduğu ve beyni koruduğu bulgulanmıştır. Akdeniz diyetinde nispeten daha az kırmızı et vardır, tahıllar, sebze, meyve, balık, deniz ürünü, fındık fıstık gibi çerezler, zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağlar bulunur. Dışardan alınmış, fazlaca prosesten geçmiş, tuz ve şeker oranı yüksek yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli ve Akdeniz diyeti benimsenmelidir.

Beyin Gıdaları

Sağlıklı beyin için sağlıklı gıdalar tüketmek şarttır. İyi beslenmenin beyin için gerekli olduğu birçok araştırma sonuçlarıyla belgelenmiştir. Sayfadaki listede beyin gıdası olarak bilinen en önemli birkaç yiyeceği bulabilirsiniz.

Kinoa Pilavı

Kinoa bence tohumdur. Ama konunun uzmanları daha iyi bilir; tam tahıl olduğunu söylerler. Güney Amerika’da yetişen ve o yörelerin yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan kinoa “süper yiyecek” kategorisinde bulunmaktadır.

Patlıcan Marinara

Marinara sos patlıcanla karıştırıldığında “domates soslu patlıcan” olur ama bu yazımızda “patlıcan marinara” görüntüsüne bürünüyor!