Kiralık Nişanlı – Amanda Quick

Amanda Quick’in Kiralık Nişanlı adlı romanı, insanların hiç beklenmedik şekillerde karşılaşıp hayatlarına birlikte yön verebileceklerine dair hoş bir örnek!

Roman dilinin akıcılığı ve zevkli okunuşu nedeniyle benim gibi ilk kez Amanda Quick okuyacaklara da davetkar bir başlangıç olabilir.

İngiliz aristokrasisinde izdivaç, izdivaç öncesi ve sonrası hakkında tarihsel bilginin de satıraralarında verildiği rahat okunan bu romanın kadın ve erkek kahramanı mantıklı, entellektüel, planlayıcı, güçlü ve fazlasıyla çekiciler. Kadın kahramanın roman boyunca sergilediği sosyal sorumlu girişimler de oldukça etkileyici.

Bir amaca hizmet uğruna anlaşarak biraraya gelmiş bir çifti çevreleyen düzen, hile ve skandala rağmen yaşadıkları coşumlu duygusallık ve tensel yakınlaşma kitabı çarcabuk okunur bir romanesk yapmış.

Kitapta orta karar bir de süspans var çünkü bir cinayet söz konusudur. Roman kahramanı Arthur katilin peşine düşer ve tabi kiralık nişanlısı onu yalnız bırakmaz. Birlikte çalışırken aralarında doğan yakınlık güzel duyguları ve hoş anları beraberinde getirir. Bu birliktelikte en çok hoşuma giden şey, kadının ve erkeğin zihinsel bakımdan birbirine çok uygun oluşuydu. Aynı zamanda kararlı, dürüst ve belli etmeseler de ambiyansa damgasını vuran romantizm.

Roman, fikirlerine değer verdiğim sıradışı bir şahsiyet tarfından tavsiye edildi. Ben de “eğlenceli ve sürükleyici bir tarihi roman” okumak isteyenlere öneriyorum.

Okuduğu romanda belirsizlik, endişe ve romantizmi hep birarada bulmak isteyenlere; ayrıca mutlu son sevenlere öneririm.

Diğer Kitap Yorumlarım