Uzman Dr. Deniz Şimşek ile Zoom Buluşması

Toplantımıza ait özet ve derleme Deniz Ender tarafından yapılmıştır:

Dr. Deniz Şimşek ile görüşmemiz sırasında aldığımız notlar aşağıda özetlendi.  Kendisinin söyledikleri üzerine özeti hazırlarken başka sayfalardan da yararlandım.  Sözünü ettiği hormonların hücrelerin, organların ne kadar ince ayrıntılar üzerine çalıştığını öğrenince veya tekrar hatırlayınca  tüm varlığımızın değerini çok daha iyi anladım. Her bir ince iletişimsizlik, bozukluk veya temaşsızlık sağlığımızın bozulmasında büyük bir rol oynuyormuş. 

Bütünsel sağlık uzmanı Dr. Deniz Şimşek 90 yasında sudoku çözebilmeye devam etmek isteyenlere verdiği öğütleri paylaşıyoruz: 

İnsülin direncine çok önem verilmelidir.  

İnsülin direncini özel bir formülle (HOMA-İR) hesaplamak mümkün. Formülde açlık şekeri ile açlık insülini değerleri çarpılıp bulunan rakam 405”e bölünüyor. Bu değer 2 nin altında olmalı.

Ayrıca HBA1c değerleri 4.8 ile 5.2 arasında olmalı.  

HBA1c (Hemoglobin A1c) testi kan şekerine bağlı hemoglobin değerini ölçer.  Şeker hastalığının kontörlününde kullanılan bir testtir.  (Hemoglobin, akciğerlerden vücuğun diğer organlarına oksijen taşıyan alyuvarların bir parçasıdır)

Homostein testinde de B6, B12 ve B9 değerleri ölçülür.  Bu değerin 6-10 arasında olması gerekir.  

Kabız olmamak çok önemli.  Gıdaların sindirimi için elma şirkesi öneriyor Dr. Deniz Bey.  Ayrıca kan şekeri değerlerinin aniden yükselmesine engel olunmalıdır.  

Öğünlerlerde gıda sıralaması bu yüzden çok önemlidir.  Sabah saat 10:30-11:00 sıralarında ilk öğüne elma sirkeli şu içerek başlanır.  

Sonra badem veya ceviz tüketilir.  Arkasından roka, yeşillik tipi gıdala alınır.  

Yemeğe peynir veya complex karbonitrat ile başlamanın iyi olmadığını dile getiriyor.  Peynir de bulunan casein kimyasalı beyin receptörleri tetikleyerek bağımlılık yaratıyor.   

Akşam yemeğinin de saat 18:00 cıvarlarında tüketilmesi öneriliyor.   

Hippocampüs hafıza merkezidir ve en iyi beşini osterojendir.  

Sindirim sisteminde mide asidi çok önemlidir.  Mide asidinin beyin sağlığı ile yakından ilişkili olduğu düşünülüyor. Stresli ortamda veya tehtid altında olduğumuz ortamda mide asidi ya az üretilir ya da üretilemez. 

Ayrıca yemek yerken şu tüketilmemelidir.  Suyu yemekten bir saat önce veya bir saat sonra tüketmeliyiz. Şu mide asidinin işini zorlaştırıyor. Mide asidi olmazsa bir çok hastalığa maruz kalabiliriz.  Bu nedenle sirke veya fermente pancar ile öğünleri açmalıyız. 

Amigdala iyi çalışmıyorsa, kendimizi devamlı tehtid altında hissederiz.  Bu durum bedenin kortizol salgılamasına neden olur.  Kortizol düzeyi devamlı yüksek olursa kan şekeri de yükselir.  

Oksitosin de sevgi hormonudur.  Oksitosin hormonunun Alzheimer hastalığının tedavisi için kullanılabileceği üzerine yeni araştırmalar başlamıştır. 

(Ref: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/07/200720093308.htm)

Dr. Deniz Şimşek: İnsülin direncini kırmanın yolları ve tiroid hastalıkları sunumu (1 saat)

İNSÜLİN DİRENCİNİ KIRMAK, TİROİD HASTALIKLARI ; HAKKINDA HİÇ DUYMADIKLARINIZ !

İNSÜLİN DİRENCİNİ KIRMAK, TİROİD HASTALIKLARI ; HAKKINDA HİÇ DUYMADIKLAR…

Feragatname: Bu bolumde sunulan tavsiyeler sadece bilgilendirme icindir.  Saglik uzmanin teshisi, tedavisi veya onerisi yerine konulmamalidir.  Sagliginiz uzerine bir sorunuz oldugunda bir doktor veya saglik uzmanina basvurunuz.  Deniz Ender