MALTA DİL OKULLARI

 

İyi bir İngilizce bilgisi bir çok iş dalında başarılı olmak için aranılan özelliklerin başında gelmektedir. Bu sebepten birçoğumuz İngilizcemizi geliştirmek için yurtdışı dil okulları arayışına girmekte ve bütçemiz elverdiği sürece İngiltere, Amerika gibi ülkelerin yolunu tutmaktayız. Böylece İngilizceyi yerinde öğrenip, azami düzeyde pratik yaparak Türkiye’ye döndüğümüzde kariyerimizde bir adım öne çıkmayı hedefliyoruz.

İngilizce eğitimi denildiğinde ilk akla gelen İngiltere dil okulları olmaktadır. İngilizcenin anavatanı olması, neredeyse sonsuz sayıdaki dil kurslarının varlığı bu ülkeyi tercihlerin en başına yerleştirmektedir.  İngiltere’de başlangıç düzeyinden Akademik İngilizce’ye kadar her kademe dil eğitimi almak mümkün olmaktadır. İngiltere’de kaldıkları sürece öğrenciler aile yanında konaklama yapmakta böylece İngilizce’yi günlük hayatta da kullanabilmektedirler. Ancak gerek dil kurslarının ücretlerinin, gerekse yaşam giderlerinin yüksek olmasından dolayı maalesef İngiltere’de dil eğitimi yapmak ciddi bir bütçe gerektirmektedir.

Yeni Bir Hayat yurtdışı eğitim firmasının verdiği bilgilere göre İngiltere’ye göre alternatif bir başka ülke daha bulunmaktadır. Malta dil okulları yurtdışı dil eğitimi alanında son yıllarda özellikle öne çıkmakta ve çok kaliteli İngilizce eğitimini İngiltere’ye göre neredeyse yarı yarıya maliyetlerle sunmaktadır. Resmi dili İngilizce olan Malta Akdeniz’de yer alan ve genel de turizm beldesi olarak bilinen bir adadır. Ancak ülke de İngilizce dil eğitimi de önemli bir sektör halini almış bulunmakta ve birçok ülkeden öğrenci iyi bir dil eğitimi almak için Malta’ya gitmektedir.  Malta’nın bir diğer avantajı da İngiltere ve Amerika’ya göre öğrenci vizesi almanın çok daha kolay olmasıdır.

Bu yazıda yer alan bilgiler için Yeni Bir Hayat yurtdışı eğitim firmasının resmi websitesi olan www.yenibirhayat.com.tr kaynak olarak kullanılmıştır.

young-students