Dini Doyumdan Sonra Evrensel Boyuta Geçiş

DİNİ DOYUMDAN SONRA EVRENSEL BOYUTA GEÇİŞ

Dünyamızda, biz insanlardan beklenen, şahsi yaşamlarımız için gösterdiğimiz çabaların yanında, Doğal Denge Kanunlarına paralel olarak, aynı seviyede çabaları, Evrensel Aydınlık, Birlik ve Beraberlik sağlamak yolunda da vermeliyiz.

Kişi kendisine olduğu gibi, çevresine, Ülkesine ve Dünya insanına yardım yapma konusunda görevli olduğunu bilmelidir.

İnsanlar arasında yardımlaşmanın, Evrensel bir görev olduğunu idrak edilmelidir.

Kutsal Kitapları okuyup anlayanlar, anlayıp öğüt alanlar, bu yolda hizmet veren Dostlar, kutsal Kitapların koruyucu Enerji Kalkanları altında korunmaya alınırlar. Bu yolda çaba sarf edenler, Kutsal kitapların Aurasını Bilinç Işıkları ile birleştiren İnsanlar O’na giden yolda Aşama yaparlar, Evrensel Bilince ulaşırlar. Yani Dini Boyuttan Evrensel Boyuta geçerler.

Rabbin Çağrısı olan, “İyiliklere koşun, iyilik yapmada yarışın” çağrısına uyulmalıdır.

Yüce Yaratanın Katından (Sisteminden) yapılan, Birlik, Birleşim ve Bütünlük çağrıları insanın, Evrensel Nizamın Şuurunu kazanması içindir. Bu Birleşim çağrıları dünyanın her tarafında, her konuda, her çalışma sahasında geçerli bir olgudur.

İnsanlar arasında ayrımcılık yapılmamalıdır.

Bu birleşim çağrıları, bireysel değil, guruplaşma için değil. Evrensel Nizamda Yaratan ve Yaşatanın verdiği nimetlerin adil paylaşımı içindir. Yani adalet sağlamada ve Nimetlerin adil paylaşımı için insanlar, vicdanlarının gösterdiği yolu etkin kılmak için birlik olmalıdır.

Hizmette insan ayırımı yapılmamalıdır.

Yarının Güzel ve Adil dünyası, ancak Ego’dan arınmış, Evrensel Şuur kazanmış, İnsani Kâmil olan, Gerçek İnsanlar tarafından kurulacaktır.

Rabbin, “Bu Arza iyi kullarım varis olacaklardır” Ayeti, bu Birliğin, Bütünlüğün, Bilginin, insanlara verdiği adil davranış ve adil paylaşım,  Adil insan olmak, sonunda insanların varacağı sonuçtur.

Sevgi yaymada cömert olunmalıdır.

Bireysel Bütünlük için girişimlerde bulunan bütünlükler, kendi ortamlarına hizmet etmek dışında, Evrensel Nizamın; Adil davranış ve Adil Paylaşım ve iyiliklerde istenen, birleşim konusunda, hizmet etmediklerinden, Evrensel Bütünlük ve Evrensel davranış konusunda hizmet vermediklerinden, arzu edilen Güzel Dünyanın Temelini atmak mümkün olmamaktadır.

Mezhepçilik, bireysel birleşimdir. Ego tatmini içindir. İnsanlığa hizmet değildir. Cemaatçilik de öyle, Ego tatmini içindir. Tarikatlar Evrensel olarak başlatılmıştır, ancak sonraları Ego tatmini için kullanılmaya başlanmıştır. Mevlana Hazretlerinin Ne olursan ol yine gel çağrısı, Evrensel çağrıdır. Hacıbektaş’ı Velinin 72 Millete bir nazarla bak çağrıları (o devirde 72 millet vardı herhalde). Evrensel Çağrıdır. Ne acıdır ki sonra gelen Din adamları bu Velilere saygıda kusur etmeyen insanlar, Evrenselliği bırakıp, Egoizmi ön plana aldılar. Birlik Bütünlük ve Barışı kavgaya dönüştürdüler. Bu nedenle Güzel Dünyanın Temelini atmak mümkün olmamaktadır.

Evrensel Nizamda Birlik ve Bütünlük sağlamak, bu dünyaya gelen her insana verilen bir görevdir.

Bu Görev Genlere işlenmiş olan Programlarda vardır. Ancak İnsanoğlu serbest iradesinin kendisine verdiği serbestlik doğrultusunda, Egosunun istediği yöne yönelmektedir. Bu nedenle Gen Şifreleri çözememekte, Evrensel Birleşim ve Adil Paylaşım Halka hizmet Hakka hizmet düsturlarını devre dışı bırakmakta, yaptığı hataların sonucu olarak, Acı Azabı tatmaktadır.

Gönlünde sevgi dolu olmayan, yarınların ne getireceğini bilmeyen insanlar, Şuursuzca bir yaşam tablosunu sergilemekten öteye gidemeyecek ve büyük azabı tadacaktır.

Saffat:38,39-Size çok Büyük Izdırap verecek bir azabı tadacaksınız: Ancak bu yaptıklarınızın neticesi olarak başınıza gelecektir.

Yusuf Yaman