Kanada Göçmenlik Programı

   Kanada Göçmenlik Meslek Listesi

Kanada’ya göçmen olarak gitmek için birçok sebep bulunmaktadır. Güçlü ekonomisi, sosyal koşullarının yüksekliği, kaliteli hayat standartları ve daha birçok nedenden dolayı Kanada farklı ülkelerden insanları kendisine çekmektedir. 2010 yılında yapılan bir araştırma da Kanada’nın 5 şehri dünyada en yaşanabilecek şehirleri listesinde ilk 30’da yer almıştır. İstanbul ise aynı araştırma da 121. sırada gelmektedir. Şehirlerin refah düzeyi, trafik, eğitim, sağlık ve yeşil alanı gibi birçok farklı kriteri baz alınarak yapılan bu araştırma sonuçlarında Kanada’nın batısında yer alan Vancouver şehri de 4. sırada bulunmaktadır. Tek başına bu araştırma bile neden Kanada’ya insanların göçmen olarak gitmek istediğini açıklamaktadır.

Kanada göçmenlik programı konusunda profesyonel danışmanlık hizmeti sunan Yeni Bir Hayat şirketi genel müdürü Şevki Akaydın Kanada’nın her yıl belirli sayıda nitelikli göçmen kabul ettiğini belirtiyor. Bu programının ana kriteri Kanada göçmenlik bakanlığınca açıklanan meslek meslek listesinde sizin eğitim ve iş tecrübenizin bulunması. Bu ilk şarta ek olarak çok iyi düzeyde İngilizce ya da Fransızca bilmek de gerekiyor. Ayrıca yaşınız, şayet evliyseniz eşinizin yabancı dil düzeyi gibi ek gerekliliklerde size başvurunuzda avantaj sağlıyor. Şevki Akaydın tüm özelliklerinizin bir puanlama sistemi içinde değerlendirildiğini belirtiyor. Amaç burada 67 puana ulaşmak. Bu baraj puan. 67 puana ulaştığınız takdirde siz de Kanada’ya göçmenlik başvurusu yapabiliyorsunuz.

Meslek grupları her yıl Mayıs ayında yenileniyor. Genellikle mühendislik ve sağlık gibi dallarda işgücü açığı olduğu için bu meslek gruplarına öncelik veriyor Kanada. 2014 Kanada Göçmenlik Meslek Listesi Mayıs ayının ilk haftasında açıklanacak.

Eğer mesleğiniz açıklanan listede bulunmuyorsa ya da 67 puanlık baraja ulaşamıyorsanız Kanada kapıları tamamen kapanmıyor. Farklı yollardan Kanada’ya yerleşmek de mümkün. Yurtdışı eğitim bu alternatif yollardan birisi. Kanada’ya dil eğitimi ya da mesleki sertifika alanında eğitim görmek için gittiğiniz takdirde eğitim sürenizin sonunda size geçici çalışma izni veriliyor. Çalışma izniniz ile kendi meslek dalınızda bir işyerinde iş bulduğunuz takdirde de Kanada’da kalma şansınız oluyor. Şevki Akaydın en az 1 yıl süresince mesleğinize uygun bir alanda Kanada’da çalışmanız sonrasında göçmenlik başvurusuna hak kazanacağınızı belirtiyor.

Kanada’da yüksek öğrenim de son derece kaliteli ve diğer ülkelere göre daha ekonomik. Yurtdışı üniversite eğitimi sunan ülkeler içinde Kanada’da önde gelen tercihlerden birisi. Kanada’da yüksek lisans ya da doktora eğitimi yaparak göçmenlik başvurusu yapabilirsiniz. Özellikle doktora yapan kişiler için özel bir program bulunuyor ve bu kişilerin başvurularına öncelik veriliyor.

Şayet siz de Kanada’ya göçmenlik başvurusu yapmayı düşünüyorsanız ilk yapmanız gereken yeterli puana ulaşıp, ulaşamayacağınız öğrenmek. Bu konu hakkında daha detaylı bilgiye www.yenibirhayat.com.tr adresi  üzerinden ulaşabilirsiniz.

283661-001