Güle Güle 2020, Hoşgeldin 2021!

Bir yılı daha devirmek üzereyiz. 2020’nin bitmesine şurada birkaç gün kaldı. Çok zor bir yıldı. Ama herşeye rağmen olumlu yanlarına da bakarak şükretmede devam ediyorum. 2020’nin başından itibaren salgınla, orman yangınlarıyla, sel felaketleriyle, değişen iklim ve hava şartlarıyla, kuraklık ve kıtlık tehditleriyle, dünya genelinde baskıcı rejimlerle, savaşlarla, her türlü itiş kakışla boğuşan dünyamızda yine de kutlanacak çok şey var. Kutlanmaya değer olmayan herşeyi yerle yeksan etmeye uğraşalım 2021’de.. Kutlanacak şeyleri arttıralım 2021’de!

2020’nin ardından artacağını ümit ettiğim olgular: Sevgi, şefkat, bonkörlük ve kibarlık. Bu olgular artsın, artmalı!! İnsan dönüyor dolaşıyor yine insana tutunmak istiyor! Fakat sevgisiz, şefkatsiz, cimri, kibirli ve kaba insandan kime ne fayda gelir? Öyleyse 2021 insaniyetin arttığı, sevgi ve iyiliğin bollaştığı bir yıl olsun.. İşte benim yeni yıldan isteğim budur! Dünya halklarının daha çok sevgi paylaşması, şefkatli olması, eli açık davranması, ve birbirine daha hosgörü ve nezaketle yaklaşması.

2020 biz insanlara insani vasıflarımızı sorgulattı. Dayanmaya, dirençli olmaya iteledi. Aramızda manalı bağlantılar kurmamıza vesile oldu. Her ne kadar 2020’yi düşününce tuhaflıklar gelse de akla, yine de şükürler olsun çünkü unutulmaya yüz tutmuş insanlığın ve insaniyetin önemi belirginleşti. Birbirimize dayanırsak donanırız, değişiriz, düzeliriz.

2021 iyilik, sağlık, mutluluk getirsin. Bolluk olsun, bereket olsun.