Bager Akbay ile Zoom Toplantısı

Bager Akbay ile bir Zoom toplantısı gerçekleştirdik. Kendisi bir deha! Başlıca konular olarak hikaye anlatıcılığı ve robot şair Deniz Yılmaz olarak belirlenmişti. Her ne kadar Bager Bey hikaye anlatıcılığını anlatmakta zorlandığını söylese de, süper başarılıydı!

Kendisi hikaye anlatılırken, direkt söylenmesinden ziyade konunun etrafından dolaşılarak anlatılmasının daha etkileyici olduğunu belirtti. Ayrıca bir hikaye anlatmaya başlamadan önce kişinin o konu hakkında çok iyi bilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Robot şair Deniz Yılmaz‘a gelince.. Olay makinaların ne kadar zeki olduğunu ispatlamaktan çok insanların ne kadar aptal olabileceğini göstermek üzerine düşünülmüş, hak arayıcılığı üzerinden ilerleyen etkin bir “hikaye”. Konuşma sırasında Bager Bey’e “yapay zeka/robotlar otonom değil ki” diyecek oldum.. Verdiği cevap ile kalın bir perde şöyle bir sıyrıldı ve capcanlı bir ışık hüzmesi süzdü içimize!!

Bager Bey’e “bravo”! Hepimiz çok etkilendik yaptığı çalışmalardan. Tüm uğraşılarında kendisine başarılar diliyoruz. Biz insanların hakkını savunan yepyeni yarınlar olsun istiyoruz, insanlığa bırakılacak manalı yaşamlar ümit ediyoruz. Bager Bey gibiler çoğalsın istiyoruz!

Zoom linkine buradan ulaşabilirsiniz.