HAARP Nedir?

HAARP Nedir? Bilen var mı?

Kısa süreliğine iki kez arka arkaya Meksika’da bulunduğum bir dönemde, Amerikan ordusundan emekli bir subaydan oldukça detaylı bilgiler aldığım HAARP projesi en iyi ihtimalle şaibelidir.

Bu yazıda HAARP projesini biraz anlattım ve bol miktarda soru sordum. Sizlerin soruları da varsa yorum kısmına yazabilirsiniz.

HAARP kısaca yüksek frekanslı atmosfer araştırması olarak tanımlanabilir.

Bu araştırma ABD Hava Kuvvetleri, Amerikan Donanması, Alaska Üniversitesi ve Savunma Araştırmaları yapan bir kuruluş tarafından yönetilmektedir.

Ordunun da içinde bulunduğu bir araştırma aklınıza sorular getiriyorsa yalnız değilsiniz. Bazıları insanlık yararına gerekli bir proje olduğunu düşünürken, diğerleri doğanın dengesini bozduğu için nefret ediyor. Kimilerine göre yıldız savaşlarının yerden yönetilen kısmını oluşturuyor. Projenin amacı hakkında tam ve yeterli bilgi almak imkansız çünkü gizli tutuluyor.

Halkın anlayacağı şekilde anlatmak gerekirse; HAARP atmosferin İyonosfer tabakasının fiziksel ve elektromanyetik özelliklerinin, savunma, navigasyon ve sivil iletişim amaçlı araştırılmasıdır.

Proje 1993 yılında Alaska’da başlatılmış (enlem/boylam:62.39 Kuzey,145.15 Batı). Daha sonra Alaska’da bir merkez daha açılmış ve dünyanın diğer bölgelerine de taşınmış. Örneğin Puerto Rico, Rusya, Norveç ve Brezilya’da da çalışmalar sürdürülüyor.

Toplam 180 adet antenden oluşan bir “kule tarlası” düşünün. Bu kuleler teleskoplar gibi elektromanyetik ışınlar toplamak yerine, yeryüzünden elektromanyetik dalgalar ya da yüksek frekanslı radyo dalgaları gönderiyorlar. Dalgalar 3.6 milyon watt gücünde, yaklaşık 10 MHz kuşak genişliğinde akım göndererek değişik zamanlarda İyonosferi deşiyor. Araştırmacıların amacı bu titreşimlerin etkisini ve ne kadar süreyle İyonosferde kalabildiğini bulgulamak. Bir anlamda İyonosfer tabakasını belirli aralıklarla elektromanyetik ışınlarla pompalamak ve bu işlem sırasında güneş patlamasına benzer fiziksel deneyler yapmak. Tahmin edeceğiniz gibi bu işlemler sırasında insan aklının eremeyeceği dozda enerji oluşuyor. Fazla bahsedilmese de, yüksek irtifalı nükleer patlamalar da gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalara ait bilgileri herhangi bir siteden bulmak mümkün, bulunması mümkün olmayan şey projenin amacı.

HAARP çalışmasının savunma amaçlı olduğu söyleniyor. Bunu gösteren birkaç madde şu şekilde sıralanabilir:

  • Termonükleer enerjiyle çalışan araç gereç oluşturmak ve savunmayı güçlendirmek.
  • Denizaltı iletişimi için donanmaya modern ve ileri teknoloji sağlayan gereçler sunabilmek.
  • Radar sistemini modernize etmek.
  • Savunmanın iletişimini canlı tutarken küresel iletişim ağlarını gereğinde durdurabilmek.
  • Dünyanın değişik yerlerindeki petrol, gaz ve mineral depolarını açığa çıkarabilmek.
  • Dünyada kullanılan misil teknolojisini geçersiz hale getirebilmek.

Bütün bunlar güçlü bir ülkenin kendi savunması için planlayabileceği birkaç husus belki. Hatta uğraşılırsa, içinde insanlık için yararlı noktalar bile bulunabilir.

Umarız HAARP çalışmaları insanlığın yararınadır(!) dedikten sonra bu projeye karşı çıkanların ileri sürdüğü olumsuzluklardan birkaç tanesini sıralayalım:
  • HAARP insanları mental (akli) olarak yönlendirebilir veya yönlendirmektedir.
  • Savunmanın iletişimine dokunmaksızın, küresel iletişimi felçe uğratabilir veya zaman zaman uğratmaktadır.
  • İklimin gidişatını değiştirebilir veya değiştirmektedir.
  • Doğal felaketleri arttırabilir veya arttırmış durumdadır.
  • Doğanın halihazırda sahip olduğu dönüşümü tersine çevirebilir veya çevirmektedir.
  • İnsan sağlığını negatif yönde etkileyebilir veya etkilemektediir.
  • Atmosferin üst katmanlarını adeta kaynatarak doğal olmayan değişiklikler oluşturabilir veya oluşturmaktadır.
  • Dünyadaki herşeyi röntgen makinasından geçirir gibi tetkik edebilir veya tetkik etmektedir.
Kafa kurcalayan birkaç soru:

İyonosfer tabakası dünyayı zararlı ışınlardan, kozmik oluşumlardan ve değişik parçacıklardan korur.  HAARP, İyonosfer tabakasına güçlü elektromanyetik ışınlar gönderiyor. Bütün bu yöntemlerle İyonosfer zedeleniyor mu? İyonosferin kimyasal yapısı öyle ya da böyle değiştiriliyor mu? Bu ışınlar dünyaya geri dönüyorsa, ki dönmesi muhtemel, o zaman biz insanları nasıl etkiliyor? Elektromanyetik alanlar içinde yaşıyor olabilir miyiz? Elektromanyetik dalgalar canlı ya da cansız herşeyden geçiyorsa üzerimizde biriken ışınların tehlike boyutu nedir? Çalışmalar akademik gibi görünüyor ama asıl amaç nedir?  Gerçekten yıldız savaşları için hazırlanmakta olan yeryüzü cephesinde mi yaşıyoruz? Doğal afetlerin artması İyonosfere yüklenen ışınlarla ilgili olabilir mi?

Çok genel birkaç maddeyle anlatmaya çalıştığım HAARP sizce nedir? HAARP nedeniyle atmosferin üst katmanları fokur fokur kaynıyor mu? Günlerimiz elektromanyetik balonların içinde mi geçiyor? Bu proje savunma amaçlı mıdır? Depremlerin nedeni bu proje olabilir mi? Proje insanlığın yararınaysa, hangi şekilde yararlanabiliriz? HAARP nedir?

Artan Felaketlerle Ilgili Diğer Yazılarım:

Doğal Afetlerin Ardından

Doğal Afetler Kapıyı Çalarsa

Doğal Felaketlerden Sonra Salgın Hastalık Riski

Fobik Endişe Prematüre Yaşlanmaya Neden Oluyor

Avustralya’da Artan Sıcaklık

Lut Gölü

Robo-Gazetecilik

 

6 thoughts on “HAARP Nedir?”

  1. harp teknolojisi gerçekse çok vahim durum.sumhurbaskanımızın gectiği yerlerden ısıklar görülüyormus ufo gibi. amerikanın bu teknoliye sahip olduğu dusunuloyor.bu teknolojıye sahıp olanlar mevsimleri dahahi degiştirebilirmuş

  2. haarp kıyaamet teknolojisi kitabını okumanızı öneririm

  3. haarp denilen durum benim anladığım kadarıyla savunma için veyahut çeşitli enerji mekanizmalarının işleyişlerini kullanılabilirliklerini öğrenmek ve denemek için yapılmış bir araştırmadır.geri kalanın komplo teorisinden daha fazla değeri yoktur bilimsel açıdan bu açıklanana kadar da hikaye olarak kalacaktır. ..bu teknolojiye sahip olanlar mevsimleri dahi değiştirebilirmiş diyen (demeye çalışan ) haarp isimli arkadaş sende en azından yazdığın yanlış kelimeleri değiştirebilseydin keşke.

  4. anlatımınız için teşekkürler basit ve anlaşılır olmuş

  5. ya siz haarp ne bilmiyosrsunuz .. demek deccal isimli biri varmis tabi buda vakiti ile ALLAHA hizmet eden bir melekmis (cinlerdenede melek oluyor) bizimde kaybolan bir Peyganberimiz var ( uzur dilerim ismi aklimdan cikmis) dunya dagildigi zaman yani kiyamet gunu bizim Kaybolan Peygamberimizle Deccal dovusecek ( Tabii ki Peygamber kazanicak bence) iste kotu kuvvelermi iyi kuvvelermi kazanac. Tabii simdi siz diyosunuz ki Haarp in onunla ne ilgisi var? demek bu Haarp deccalin gelisi icin hazirlik yapiyo belkide beni tam anlamadiniz ama googlede arayaip bula bilirsiz

Comments are closed.