Rahatlayalım! Dinozor Klonlanamazmış!



Hepimiz rahat bir nefes alalım! Dinozor klonlamak mümkün değilmiş!

Şaka gibi değil mi? Dinozor klonlanabilir! dediler.. Yok! Hayır.. Yok öyle birşey! Dinozor klonlanamaz! dediler..

Peki bugünlerde dinozor klonalanabilir mi? Klonlanamaz mı?

Jurassic Park filmi ilk çıktığında bilimciler heyecanlıydı, hevesliydi, dinazor klonlayacaklardı! Yıllar geçtikçe ve daha detaylı araştırmalar sonuçlandıkça dinozor klonlamanın imkansızlığı çıktı ortaya!

Yapılan çalışmalara [ve araştırmacıların kullandığı terminolojiye göre] hücreler öldükten sonra enzimler parçalanmaya başlıyor ve bu da DNA oluşturan nükleotidler arasındaki bağı bozuyor.

Mikro-organizmalar ve su bir süre sonra orjinal DNA’dan geriye kalan herşeyi yok ediyor. Yani dinozor DNA’sı doğa şartlarına yeniliyor ve unufak oluyor.

Araştırmacıların tahminlerine göre 6.8 milyon yılın sonunda DNA diye birşey kalmamış oluyor! Kalsa bile 1.5 milyon yılın sonunda DNA’nın okunması imkansızlaşıyor. Dinazorlar da 65 milyon yıl önce yok olduğuna göre dinozor DNA’sı bulmak imkansız olmalı! Yeryüzündeki en eski DNA dizisi 500 bin yıllık olduğuna göre gerçek hayatta dinazor beklemek mümkün değil.

Böylece Jurassic Park (1) filminde olduğu gibi “amber içinde böcek ve dinozor DNA’sı” senaryosunun da doğru olmadığı anlaşıldı. Yeni Jurassic Park filmini daha izlemedim (Temmuz 28, 2015)..

Zaten dinazor klonlamak ve dinazor parklarında bu yaratıkları ziyaret etmek en başından beri hastalıklı bir düşünceydi! Jurassic Park filmini ve sonunu hatırlayalım!

Klonlama: Genetik kopya çıkarma işlemi

8 thoughts on “Rahatlayalım! Dinozor Klonlanamazmış!”

  1. SAÇMALAMA ABD BİR TANE TREX KLONLUYORLAR ARAŞTIRMA SIRASINDA DİNOZOR DERİSİ BULMUŞLAR ONDAN ALDIKLARI KANLA KURBA GENLERİNİ KARİSTİRARAK EŞ CİNSEL DİNOZORLAR YAPACAKLAR..

  2. ABD’li uzmanlar tıpkı Jurassic Park filmindeki gibi, 70 milyon yıllık bir fosilden çıkan DNA’yla dinozorları hayata döndürecek! Kuzey Carolina Üniversitesi’nin arkeologları Montana’daki bir kazıda 70 milyon yıllık bir T-rex fosili buldu.

    Fosili çıkarırken dinozorun uyluk kemiği kırıldı. Kemiğin içinden çıkan dokunun çok iyi durumda olduğunu fark edince hemen laboratuvara götürdüler.

    Klonlama için sağlam DNA gerek
    Uzmanlar, kılcal damarlar ve hücre kalıntıları bulunduran dokudaki hücrelerden proteinleri ayrılabilirse, klonlama için gerekli sağlam DNA’lar elde edebileceklerini hesaplıyor.

    Tarih yeniden yazılabilir
    Eğer bu gerçekleşirse, milyonlarca yıl önce yok olan dinozorların tarihi yeniden yazılabilir. Bilim dünyasında olay yaratan buluş, gişe rekorları kıran Jurassic Park filmini akıllara getirdi. Filmde bilimadamları buldukları T-rex hücrelerini klonlayarak dinozorlara hayat vermişlerdi.

  3. Kuzey kutbunda donmuş dinozor cesedi bulundu. Ve hala canlı hücrelere sahip. Yani en geç 10-15 seneye bi dinazor klonlarlar.

    1. yunus emınmısın gerçekten bulunmusmu donmus halde bende meraklıyım bu konulara.dusunsene 700000000000 mılyon once yasamıs hayvanlar tekrar aramızda olacak süper bısey

  4. Pandalari kurtardınızda dinozorlar mı kaldı !
    İnsan elindekinin kıymetini bilmezde uzaktakini arzularsa elindekinden de olur.

  5. Beyler bu biraz zor cunku sadece belirli yapıdaki dinazorları yapabilirler diyer dinazor kalıntıları yok yada hangi hayvana evrimleşti bilinmiyor o zamanlar sadece dinazor yoktu deniz canavarıda vardı çok uzun bir araştırma yapılmalı

  6. aptal pandaci kim napsin pandayi ben dinazor isterim insallah klonlayyarlar dinazor

  7. Abi, yanlız zaten dinozor DNA’sı onların fosillerinden ya da kendilerinden çıkarak klonlanamaz. Klonlanabilir de onun için de DNA’sının bozulmamış olması lazım. Ben bir kaç araştırma yaptım ve çoğu bilim adamları eski çağda yaşamış sineklerin üstünde dinozor DNA’sı bulmuşlar. Bir tane bilim adamı şuan adını hatırlamıyorum hem onun hakkında belgesel bile çekmişler, bu sineği bulmuş incelemiş ve üzerinde çalışmaya başlanmış. Tabi ben bilim adamı değilim ama bence uygun bir yaşam alanı ve sağlam DNA ile dinozor klonlanabilir.

Comments are closed.