Apple Akıllı Araba Üretecek

Yıl 2020 olduğunda, Apple akıllı arabaları piyasaya sürmüş olacak! 2015 yılının Aralık ayında domain isimlerin ladı bile! apple.cars, apple.car ve apple.auto olarak alınan domainler henüz çalışmıyor ama.. Yakında kullanıma girecektir sanırız!

Apple araba endüstrisine girmeyi planlıyor.. Geçen yıl yani 2014te böyle bir haber duysaydık belki güler geçerdik ama bir Apple çalışanının Business İnsider’a email göndererek teyid ettiğini öğrendik. Ve bu birçok haber sitesi tarafından doğrulandı.

Bloomberg’in haberine göre; Apple an itibariyle 200 çalışanını elektrikli araba projesinde görevlendirmiş durumda.  Apple gizli saklı projeleriyle ünlü bir şirkettir. Akıllı arabalar projesini hayata geçiremezse; siler geçer!  Fakat bu projenin lideri Steve Zadesky. Daha önce Ford firmasında mühendis olarak çalışmış bulunan Zadesky, iPhone ve iPod projelerini de üstlenmişti.

Bu da gösteriyor ki Apple bu konuda ciddi! Elektrikli akıllı arabalar 5 yıl sonra hayata geçmiş olacak.. Apple tarafından üretilecek akıllı arabalar bana inanılır gelmeye başladı bile.. Sizi bilmem..