Erikli Turta

Sonbaharın gelmesiyle mutfakta sıcacık, hoş ve keyifli anlar yaşamak istiyor ve mutfak önlüğünüzü üzerinize geçiriyorsanız erikli turta tam size göre bir tarif. Mevsim değişikliğiyle gelen limonata gibi havaları, renklerin değişimini, içerlerde ısınma hissiyle birlikte güzel tatların rayihalarını duyumsayarak mutlanmak isteğiyle gelen o harika yemek pişirme hissi. Öyleyse bu enfes mevsimlik tatlıyı hazırlayalım.

Malzemeler

Bir su bardağı (seçeneğe göre daha az) şeker

Yarım su bardağı erimiş tereağı

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bir fiske tuz

2 yumurta

12 taze erik (çekirdeği çıkarılmış, ikiye ayrılmış)

Bir kaşık limon suyu, bir kaşık şeker ve bir fiske tarçın (üzerini süslemek için)

Hazırlanışı

Fırını önceden yakarak 180 santigrad derece ısınmaya bırakalım.

Şekeri ve tereyağını çırpalım, kabartma tozu, un, tuz ve yumurtaları ekleyerek iyice çırpalım. Bu karışımı kek kalıbına dökelim.  Erik yarımlarını, sırtları üste gelecek şekilde, dizelim. Üzerine limon suyu gezdirelim, şeker ve tarçın serpelim.  Daha önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim. Turtayı biraz bekletip soğuttuktan sonra tüketebilirsiniz. Bu tatlı hafif sıcak yenebilir. Soğuk da servis yapılabilir.   Eğer fazla geldiyse, dipfrizde bekleterek daha sonraki bir tarihte de yiyebilirsiniz. Dipfrizden çıktıktan sonra ya kenarda bekleterek ılıtın, ya da mikrodalga fırında ısıtın. Her haliyle enfes bir tat olduğuna şahit olacaksınız.

Bu tarifte mor erik tavsiye ediliyor. Ben şeftali büyüklüğünde kırmızı sulu tatlı erik cinsini kullandım. Sanırım taze eriklerin her türü enfes bir karakter katacaktır bu turtaya.. Yanında krema da iyi gider ama ille de çayla ikram edin! Erikli turta tarifimiz hoşunuza gittiyse lütfen yorum bırakın.erikli turta tarifi

2 thoughts on “Erikli Turta”

  1. Daha denemeden bayıldım görüntüye lakin sebebi derin,,, 17imde ilk gözağrımdı şeftalilisi 😊

    1. Bir de blueberrylisini deneyeceğim. O zaman seslenirim sana.. Birlikte tadarız. Şeftalilisi, eminim enfes olur!

Comments are closed.