İçli mi Desem İki Uçlu mu?

 

Müteessir edici, hassas, hisli, dokunaklı, içli bir yazı okumak istemeyenler uzaklaşsın… Belki de iki uçlu..

O sabah biraz erken uyandı! Kalkmaya yeltendi. Rüyalarındaki göllerin dibindeki balçık misali geri çekti yatak onu içine. Hoşuna gitti! Tekrar gömüldü. Yarım saatlik kaçamak uyku mu istemişti bedeni?

Ne olduysa o an oldu! Yıllardır gözünü yumduğu, kulağını tıkadığı, dimağını kapattığı bir gerçekle, başka yer ve zaman yokmuş gibi, sabah karanlığında yorganın altında karşılaşmıştı. Tarifi mümkün olmayan bir his ona yaşanmışlıkları hatırlatıp bundan sonra yapması gerekenleri dikte ettiriyordu sanki. Şaşırdı. Daha önce ne böyle birşeyle karşılaşmıştı ne de bilinçle beklemişti. Aniden görünüp, ufalayıcı bir hızla “dank ettiren” karmakarışık bir düşünceydi bu.

Hala yorganın altındaydı, şiddetle uyarılmıştı, heycanla doldu! Kararlıydı, o sabah o anda kendisini sarsan seziyi deşip kurcalayacaktı. Birkaç dakika sonra aydınlanmış alim misali kalktı, oturdu. Yataktan inerken aynayla karşılaştı. Uçup giden zamanın ağıdını yakmaya hiç niyeti yoktu.

Hayatın cazip veya itici bütün gerçekleri sert bir sabah kahvesinden sonra oynaşmaya başlardı. Ama bir tuhaftı o sabah. Kahve öncesi esriklik alışmadığı birşeydi. İki gözü birden açık, beyni zinde, hareketleri hızlı, algısı çevik ve bunların hepsi kahveden önce!  Farklılık, o dank ettiren düşünce silsilesiyle gelmişti!

Kavramıştı; yılların sitemiyle gelmişti ama tılsımlıydı, sınar gibiydi ama yumuşak başlı, isyankardı ama şefkatli, panik doluydu ama hoş bir ürperti takmıştı peşine. Garip bir düşünceydi, ama artık emindi, günün birinde dünya mutlusu olacağını muştulamak ister gibiydi.

Hemen verdi kararını: Artık görmezden gelmeyecek ve ertelemeyecekti.

O sabah üzerindeki esriklik tanımadığı bir şeydi ama sevdi bu halini. Evden çıkarken kendi derinliklerine giriyordu. Sevdi bu halini.

  • Müteessir edici, hassas, hisli, dokunaklı, ve içli bulmadıysanız 1’e basın ve mesaj bırakın.
  • Müteessir edici, hassas, hisli, dokunaklı, ve içli bulduysanız 2’ye basın ve mesaj bırakın.
  • İki uçlu diye düşünüyorsanız mesaj bırakmanıza gerek yok!