Rastgele Tavsiyeler

Kimseyi küçümseme. Genç misin? Zamanla yaşlanırsın. Güzel misin? Zamanla güzellik eskir. Zengin misin? Servet de uçabilir. Geriye kalan daima insanlıktır. Ve unutma. Sen de herkes gibi doğdun, yiyorsun, içiyorsun, uyuyorsun, tuvaleti kullanıyorsun, hastalanıyorsun. Kimden ne üstünlüğün olabilir ki? Kibirlenme!

Hiç Saygım Kalmadı

Bazan olur önceleri pek göremediğimiz davranışlar su yüzüne çıkar. Kişinin gerçek kimliğini görebilmek için zaman gerekir elbet… İşte o an.. Maskelerin düşüp, gerçek kimliğin ortaya çıktığı an saygı bitiverir..

Cesur ve Özgüvenli

Etrafımızda olmasını istediğimiz insan “Yaptım” diyendir. “Biz için yaptım.. Bize yaptım..” O insanı severiz, özleriz, isteriz, değer veririz, varlığına teşekkür ederiz.. O insanı kayvetmeyelim. O cesur, özgüvenli ve başlatıcıdır. Her eve lazım.

Kibar Ol.. Kibarlıkla Başla!

İnsanlık: İnsanlar arasında yaşıyorsak, insan gibi davranacağız. Herkesin insan olduğunu hissettireceğiz. Birisini yargılamadan önce şöyle düşüneceğiz: O da benim gibi bir insan! Unutmayalım! Bu işin içine empati de giriyor.. Öyleyse empati de yapacağız!

Bir Kadın Hikayesi: Gelin ve Kaynana

“Gelinim ve oğlum hamilelik sırasında benimle yaşadılar. Doğumunda gelinimin yanından hiç ayrılmadım. Bebek dünyaya geldikten sonra da her şeyiyle ilgilendim, her şeyini iyi biliyorum..” diyen kaynana daha neler anlattı?