İnternet ve Palyaço Korkusu

İyi palyaçolar var.
Kötü palyaçolar var.
İnternette ünlü olmak için eşek şakası yapan, duyarsız, palyaçolar var!

Duygusal Zeka

Yüksek duygusal zekaya sahip insanların daha varsıl olduğu, akıl sağlığı konusunda pek sorun yaşamadıkları, depresyon ve endişe gibi sorunlarının olmadığı, daima manalı ve yerli yerinde karar verdikleri, sosyal yaşamlarında ve mesleklerinde hep başarılı oldukları ve istikrarlı bir yaşam sürdükleri bulgulanmıştır.

Para Hırsı

Para iyidir ama para uğruna hayatın küçük tatlarından vazgeçmek insanın psikolojisini bozar. Bozuk psikoloji etrafa yansır. Devamında ne mi olur? Zavallılar, yoksullar, hastalar, yaşlılar, güçsüzler ve ilgi bekleyen diğer canlılar görünmez olur. Para iyidir, ama para hırsı kötüdür.

Dikkat Aralığımız Daraldıkça Daralıyor

Dikkat aralığımız daraldıkça daralmakta. Dijital çağ, dikkatsizlik çağı oldu belki de.. Dikkat dağıtma çağında yaşıyoruz desek abartmış olmayız belki de.. Nereye kadar?

Bir Kadın Düşmanı – Reşat Nuri Güntekin

Gerçekte hiç olmamış duyguları varmış gibi göstererek, kişisel menfaat uğruna, karşısındakinin yaşam hevesini söndüren insanlar yok mu? Çıkar uğruna “duygusal tatmin” sağlayan kalpsizler hiç utanmaz mı? Sahi, bu acımasızlar yaptıklarıyla övünürler mi?