Bebek Doğuran Bebekler

Bebek doğuran bebekler‘ cümlesi tüyleri diken diken etse de, fazlasıyla hassas bir konuya ilgi çekmek amacıyla kullandım.

Bazı ülkelerde tecavüze uğradığı için 3üncü sınıfta bile hamile kalan bebekler olduğunu biliyor musunuz? Irzına geçilen bebekler 9 ay sonra bebek doğuruyor!

Anormal olaylar yeterince uzun süre tekrarlanırsa, toplumda kabul görür hale gelir. Bu birçok meslekte de böyledir. Örneğin tıp doktoru bir arkadaşım bu durumun hekimlikte de geçerli olduğunu söyledi. Literatürde olmayan, normalin dışında bir tedavi bir süredir uygulanarak iyi sonuç alınıyorsa, anormal bir yöntem bile olsa norm olarak kabul edilebilirmiş.

Umarım bebeklerin bebek doğurması bir süre sonra norm haline gelmez!

Güney Afrika’nın Temel Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan bir raporda, 2009-2010 yıllarında 3üncü sınıfa giden 109 kız çocuğunun hamile kaldığı, 2008 yılında bu sayının sadece 17 olduğu bildiriliyor. Dördüncü sınıftaki kızlar arasında hamilelik 69’dan 107’ye tırmanmış, 5inci sınıf kızları arasında 297 hamilelik tespit edilmiş.

Bebeklerin bebek beklediğini bilmek, 9 ay sonra anne olacaklarını düşünmek en iyi ihtimalle ürkütücü ve üzücüdür.

Raporda, hamile kalan çocukların ezici çoğunluğunun tecavüzlerin kurbanı olduğu belirtiliyor.

Demek ki toplumda cinsel istismarcılar ve tecavüzcüler kol geziyor.

İğfal edilen Güney Afrika’lı çocuklar öyle küçük ki belki de kendi adlarını ve adreslerini söylemeyi yeni öğrendiler! Dolayısıyla rıza söz konusu olamaz.

Güney Afrika’da çocukların uğradığı, giderek yaygınlaşan tecavüzler gerçekten vahim! Peki Türkiye’de tecavüze uğrayan çocuklar hakkında bir rapor var mı? Tecavüze uğradıktan sonra “bebek doğuran bebeklerin” istatistikleri tutulmuş mu? Tutulmuşsa nerede bulunur? Cinsel istismara uğrayan çocuklara ait bir döküm var mı? Çocuk gelinlerin sayısı nedir? Çocuk yaşta evlenendirilme trendini bilen var mı? Tecavüz nedeniyle kürtaj vakalarının istatistiklerine nasıl ulaşılır? Diğer kürtajlarla kıyaslayabilmek için ülke kürtaj istatistiklerini de bilmek gerekir. Bunlar nerededir? Böyle istatistikler varsa, güncel midir?

Artan tecavüz haberlerini duyduğumuzda; hükümeti mi, öğretmenleri mi, aileleri mi yoksa bütün toplumu mu sorumlu tutmalıyız?

Sorularımı halk sağlığı kaygısıyla sorduğumu belirtmeme gerek yok. Amacım ne siyaset yapmak ne de politika! Oran ne olursa olsun, eğer toplumda çocuklar acı çekiyorsa bunun bedelini yakın gelecekte toplum öder.

Tecavüze uğrayan çocukların sayısını ve demografiyi bilirsek, çözüm için fikir üretmek kolaylaşır! Ama önce göz yummamak ve varsa eğer bir sorun(!), kazımaya hazır olmak gerekir.

Sahi bebek doğuran bebeklerin demografisi ve trendi nedir? Erkek çocuklara tecavüz? Hayvanlara tecavüz? İhtiyarlara tecavüz? Engellilere tecavüz? İnsanlığa tecavüz? Bir de çocuk gelinler var! Onlar büsbütün başka bir sapkınlık!

Çocuklukta Geçirilen Travma Yetişkinlikte Romantizmi Engelliyor