Babacım!

Yıllardır sadece yaz ayları birkaç günlüğüne görebildiğim değerli babacım içindir..

Babacım yaşım ilerledikçe  ne kadar mükemmel bir insan olduğunu hergün daha iyi anlıyorum. Senin gibi prensip sahibi, üstün hayat görüşlü, kararlı ve adil babalar görmek gittikçe imkansızlaşıyor. Babacım bizler, çocukların, büyüdükçe sen gözümüzde daha da bilge oluyorsun.

Beni ve kardeşlerimi hep destekledin. Çok çalışınca ve gönülden isteyince yapılamayacak hiç birşey olmadığını senden öğrendim. “Dünyada yapılamayacak hiçbir şey yoktur” dersin her zaman, çünkü eline malzeme verilse uzay roketi bile inşa edebilirsin. Haklısın babacım, bizler de senden öğrendik ki önemli olan önce kendine inanmak ve çok çalışmak. Gerisi başarıya atılmış kancadır.

Her zaman çocuklarına inandın. Hep yapabileceğimizi söyledin ve bizleri destekledin. Kendime güvenimi kaybedip ağladığım zamanlarda,  birkaç bilge sözün hayatımı yönlendirdi.

Değerlerine bağlılığın ve bizleri dürüst insanlar olarak yetiştirmen seni gözümüzde en doğru insan yapmıştır. Çünkü sen bizim babamızsın! Çünkü hep kendin oldun, daima olduğun  gibi göründün, göründüğün gibi oldun!

Ne haram yedin, ne yetim hakkına el uzattın. Biz çocuklarına her fırsatta insani değerler öğrettin. Bizler çok şanslıyız babacım!

Demokrasi mefhumunu sayende öğrendim. Hak, adalet ve eşitlik hep senin ocağında öğrendiğim değerlerdir. Senden öğrendiklerimi her fırsatta etrafımdakilerle paylaşıyorum. Sen çocuklarının rol modelisin çünkü ailene bütün benliğinle bağlısın,  örnek insansın, sözlerinle ve davranışlarınla hep doğru mesaj verirsin.

Bilgi züğürdü, kültür fukarası olmayalım diye bizleri en iyi okullara gönderen, gezdiren, çağa uygun olanı ve en yeniyi  gösteren babacım: sen bizim şampiyonumuz ve kahramanımızsın. Sen bilgi ve tecrübe kaynağısın. Herşey için çok teşekkürler.

Seni seviyoruz ve mesafelerin ötesinden  özlüyoruz.

Babalar günün kutlu olsun babacım!

Babalar gününe özel diğer yazılar:

Babalar İçin Prostat Sağlığı
Çocuğun Gelişiminde Baba Etkisi

 

One thought on “Babacım!”

  1. Fatoscum, babacigini bizde cok ozledik, insallah yakinlarda buraya gelirler. Konusursan mutlaka hurmetlerimi ilet, ellerinden operiz, hem onun hem annenin.
    Sevgiler
    Suna

Comments are closed.