Cinsiyet ayrımı gözetmemek

Bildiğiniz gibi son 5-6 yıldır cinsiyet ayrımı gözetmemek akımı var. Cinsiyet içermeyen stratejiler ortaya çıktı ve yenileri çıkmakta. Cinsiyet dendiğinde eskiden kadın ve erkek düşünülürken, günümüzde kadın, erkek ve 71 değişik cinsiyet düşünülüyormuş. Söz konusu rakam “71” oldukça yüksek bir değer ve hangi cinsiyetlerdir bilmeme imkan yok (ben şu an duyduğumu paylaşıyorum). Bu 71 cinsiyete ait daha çok bilgi edindiğimde onu da paylaşacağım!

Eğer kadın, erkek ve buna ek olarak 71 cinsiyet mevcutsa bu durumda cinsiyetsiz stratejilere ihtiyaç olabilir tabi!

Modacılar çocuk kıyafetlerinden işe başladı. Cinsiyetsiz renkler, cinsiyetsiz dizaynlar, cinsiyetsiz oyuncaklar.. Daha sonra H&M cinsiyetsiz kolleksiyonunu açıkladı ve birçok marka eklendi bu akıma.

Kızım anaokuluna giderken öğretmeni “Kız rengi erkek rengi yoktur. Pembeyi erkekler de giyebilir. Mavi dendiğinde ille de erkek bebek düşünülmemelidir..” demiş.. Bu olay 15 yıl önce olmuştu! Ve diyebilirim ki, benim kızımın ve ondan sonra gelen jenerasyonlar cinsiyet ayrımı gözetmezler..

Oysa ben kadınsı ve erkeksi olarak ayrılmış bir nesilden geliyorum. Kadınlar daha dişil olur. Erkekler daha eril olur. Ve tüm bu farklılıklar davranışlara, giyim kuşama, yemeğe, içmeye ve daha birçok hayat fonksiyonuna yansır. Maalesef anlaşılan o ki cinsiyet ayrımı yapmak bencileyin eskimiş!

Pastel renkler, çiçekli motifler, dişil dizaynlar eskiden kadınlarınmış.. Şimdi erkek, kadın ve 71 cinsiyetin!

Koyu renkler, maskülen dizaynlar, erkeksi dediğimiz her türlü duruş eskiden erkeklerinmiş. Şimdi erkek, kadın ve 71 cinsiyetin!

Erkek olmak, erkek gibi giyinmek modası yok artık.

Kadın olmak, kadınsı giyinmek modası yok artık.

Kadınların erkek donu giymesi veya [ne bileyim] erkek deodorantı kullanması çok normal artık.

Etek giyen, pür makyajla dolaşan erkekler de normal artık.

Bir sır vereyim mi? Bunlar benim çocuklarım onların kuşağı için normal, ama bana hiç normal değil. Söyler misiniz kadın ve erkekten başka 71 değişik cinsiyet nasıl olur? Sizce ben duyarsız ve cinsiyet ayrımcısı gibi mi duruyorum?