Yaşam ve Zaman

Gençler
Gençler zamana ve mekana acemidirler.. Amatördür henüz onlar. Naif olabilirler belki ama bu nedenle epey atılgandırlar.. Yeni yetmeliğin içinde gerçeklik, doğruluk barındırırlar. Bir miktar öfke, olmazsa-olmazıdır gençliğin. Hafif hüzün ve aşk da bulunur gençlikte.. Görünür olmak ister onlar, devinirler. Seslerini bulmak isterler, dönüşürler.

Gençlik ile Orta Yaşlılık Arasındakiler
Bilirler ki karanlıktır birçok şey aslında! Ama umutsuzluğu yeşertmektense güzelliği görmeye devam ederler. Tılsım vardır yeryüzünde ve kabildir birçok şey. Neden olmasın ki?

Yaşlılar
Kötümser olmaktan çok iyimserdir artık onlar. Yorgun olabilirler ama beklentisiz değildirler. ‘Zorlukları fırsata çevirmek’ diye birşey biliyorlardır. Onlar da zamanında uğraşmışlardır, kiminde başarılı, kiminde başarısızca.. O yüzden ümitsiz değildirler. Ve hala hayatta olmanın keyfi ve güzel günlerin beklentisi tükenmemiştir.

İhtiyarlar
Belki de şimdi, on yıl öncesine göre daha bir mutludur onlar! Düşünce üretirler, dinleyen varsa paylaşmak için. Örgü örerler, yeni bebeklere giydirmek için. Yazı yazarlar hele bir okuyan varsa diye.. Hala öğrenecek birşey vardır hayatta, TV seyrederler bolca. Çokça dinlenirler, imbikten geçirirken geride kalan onlarca yılı. Durmaz konuşurlar: ‘Biz insanlar buyuz. Bizler böyleyiz..’ demek için. Bir dinleyen vardır belki diye!