Nereye Baksam Zerdeçal, Zencefil, Tarçın

Baharatlar güzel tatlar ve kokular sunarken aynı zamanda düşük kaloriye de sahiptirler ve hastalıklara kalkan niteliği taşıyan antioksidan özellikleri vardır.

Diyabet Hastalığına Çare: Bamya Suyu

Bir araştırmanın sonuçlarına göre bamya çekirdekleri ve dış yüzeyi anti-diyabetik özelliklere sahiptir. Bu sayede kan şekeri seviyesi istikrarlı hale gelebilmektedir.

Acı Yiyecekler Ömrü Uzatıyor

Derinlemesine yapılan analizlerin sonuçları; kırmızı acı biberin kanserden ölüm riskini azalttığı, kalp hastalıklarını önlediği ve diabeti engellediği bulundu.

Karpuz Kabuğundaki Fayda

Karpuz kabuğundaki beyaz kısımda sitrulin isminde bir madde bulunur. Bu madde insan için gerekli amino asitler içerir. Sindirim sistemine girdiğinde kan dolaşımını hızlandırır, kan basıncını düşürür; dolayısıyla tansiyonu düşürür. Kısacası kardiyovasküler sağlık için çok değerli bir maddedir.

Hamilelikte Diyabet ve Otizm

En yeni çalışmalardan birinin sonuçlarına göre hamilelik başlangıcında, ki bu süreçte bebeğin beyni oluşmaktadır, diyabet tanısı konulan annelerin otistik çocuk doğurma olasılığı oldukça yüksek..

Tarçın

Tarçın çok yararlı bir baharattır ama yan etkileri de vardır.. Örneğin, ameliyat olacak hastaların ameliyat tarihinden bir gün önce tarçın tüketmemeleri önerilir. Eğer tüketmişlerse doktorlarına bildirmeleri tavsiye edilir.

Mısır Şekeri

Baklavadan şekerlemeye, içeceklerden ekmeğe, konservelerden çocukların tercih ettiği abur cubura kadar hemen her gıda maddesine giren früktoz hakkında laboratuar araştırmaları sürüyor.

Kola İçme!

Uzmanlara göre şekerli içeceklerin dünyada her yıl neden olduğu sağlık sorunları: 133.000 diyabet, 44.000 kalp hastalığı, 6.000 kanser.