Lübnan

Tıpkı bizler gibi Lübnanlılar da.. Bizler gibi candan ve misafirperver insanlar.. Herşeye rağmen hayata bağlı ve çılgın tipler hepsi.. Tavla oynayışları bile bize benziyor..

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Ortadoğu Solunum Bozukluğu Sendromu (MERS)

• 38 Derece ateşliyseniz, nefes almakta zorlanıyor, öksürüyorsanız hekime başvurun. Eğer son zamanlarda yolculuk yaptıysanız ya da seyahatten gelen birisiyle aynı ortamı paylaştıysanız sağlık personeline bu durumu anlatın.
• Eğer belirtilen hastalık semptomları hissediyorsanız, etraftakilerle yakın kontakta bulunmayın yani; sarılmayın, öpüşmeyin, tokalaşmayın, kalabalık ortamlara girmeyin.
• Ellerinizi her fırsatta sabunlu su ile yıkayın. Kişisel hijyene dikkat edin.
• Öksürürken, aksırırken, tıksırırken veya hapşururken kolunuzla ağzınızı kapatın.

Dereotu

Bu şifalı ot hazmı kolaylaştırır, uykusuzluğa iyi gelir, kemik sağlığına birebirdir. Diyabetik hastalara bolca önerilen dereotu bağışıklık sistemini güçlenidirir. Kadınların aylık adet bozukluklarına ve romatizmaya bile iyi geldiği söylenen dere out şifa dolu bir bitkidir.

Çörekotlu ve Susamlı Kahke

Bu tarifte ölçüler oldukça fazla. Eğer büyük bir grup için yapıyorsanız, simitlerin çapına bağlı olarak 85-90 adet kurabiye çıkarabilirsiniz. Bu kadar çok kurabiye yapmak istemiyorsanız malzemeleri yarıya veya 4’e bölerek daha az miktarda yapabilirsiniz.

En Uzun ve Çok Sıcak Günlerde Ramazan

2014 yılının Ramazanı, Haziran ayının sonu itibariyle başlıyor. Çeşitli dünya ülkelerinin halkları en az 14 saat, en fazla 20 saat olmak üzere oruç tutacaklar.