Makarna İçin Bolonez Sosu

Gençler de yemek yapmayı öğrensin. Bu işe sahanda yumurta ile başlamak ardından tarifler dağarcığına makarna eklemek uygun olabilir. Belki de en çok sevilen makarna sosu kırmızı olandır. Domates soslu makarna. Ve biz burada İtalyan usulü Bolonez Makarna Sosunun tarifini veriyoruz. İştahla yapmanız ve paylaşarak yemeniz dileğiyle.

Kahvaltının Önemi

Bezelye, nothut, fasulye ve diğer bakliyat dendiğinde benim aklıma yemek gelirdi eskiden, kahvaltı değil! Ama bu düşünceyi değiştireli epeyce oldu! Siz de değiştirin!

Kırmızı Lahana Salatası

Çiğ ya da pişmiş kırmızı lahanaya yakışan baharatlar; karanfil, küçük hindistan cevizi (öğütülmüş) ve defne yaprağıdır.

Kinoa Pilavı

Kinoa bence tohumdur. Ama konunun uzmanları daha iyi bilir; tam tahıl olduğunu söylerler. Güney Amerika’da yetişen ve o yörelerin yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan kinoa “süper yiyecek” kategorisinde bulunmaktadır.

İlaç gibi Şifalı Otlar

Günümüzde genç, yaşlı, ihtiyar, kadın, erkek birçok insan arınmak ve detoks için yeni yöntemler peşinde koşuyor. Bence zaman ve para kaybına gerek yok! Yukarıda saydığım çok faydalı bitkiler, baharatlar, ve otlar var!

Mantarlı Mercimek Salatası

Artan salata buzdolabında saklanabilir. Ertesi gün daha da lezzetli olacaktır çünkü buzdolabında bekleme sürecinde, tüm tatlar birbirine geçer.

Daha Az Tuz Tüketmenin Yolları

Yediğimiz birçok gıda maddesinde tuz bulunuyor: salam, sucuk, sosis, konserveler, hazır çorbalar, fast food yiyecekler, soslar, turşular, kraker ve diğer birçok hazır gıda maddesi fazlasıyla tuz barındırıyor.