Kafada Kafes


Hurriyet Daily News, Herald Sun, Business Standard, TopNews United States, India Today, MSN NZ News, Huffington Post UK, Digital Spy, wtkr.com ve The Voice of Russia gibi web sitelerinin ortak noktası nedir dersiniz? Kafada kafes ile gezen bir Türk ve ilginç hikayesi desem?

Evet, İbrahim Yücel isimli bu aile babası 26 yıldır günde iki paket içtiği sigaradan kurtulmanın yollarını aramış. Senelerdir sigarayı bırakmayı çok istemiş ve birçok başarısız deneyimleri olmuş. Her seferinde birkaç günden fazla bırakamamış. Kısa bir süre önce babasının akciğer kanserinden ölmesi üzerine sigarayı kesinlikle bırakmaya karar vermiş. Bu kez ciddi bir şekilde!

Ama nasıl?

İbrahim Yücel bir motosiklet kaskını model edinmiş ve 40 metre uzunluğunda bakır elektrik teli kullanarak bir kafes örmüş. Kafesi her sabah işe giderken kafasına geçiriyor. Kafes iki kilit ile kilitleniyor. Anahtarlardan biri 16 yaşındaki kızında diğeri eşinde duruyor. Gün boyunca kafesin deliklerinden geçebilecek büyüklükte yiyecek kırıntılarıyla beslenebiliyor ve kamışla su ya da soğuk içecekler içebiliyor. Bu yöntemle hızla kilo kaybetmek de mümkün olabilir!

Fatoş’ça:

Kaskı taktıktan sonra bir daha sigara içmemeye söz veren İbrahim Bey, Kur’an üzerine yemin edip, üç kez öperek başına götürdüğüne göre Ramazan’da oruç tutacaktır. Bence İbrahim Bey’in 30 gün boyunca gündüzleri bu düzeneğe ihtiyacı yok, yalnızca geceleri takmalı. Peki nasıl uyuyacak? İbrahim Bey’in kulağı kaşındığında kaşıma imkanı olacak mı? Arka arkaya birkaç kez hapşuracak olsa, burnunu silmek için kafesi çıkarması gerekecek, kilitleri açtırmak için önce eve oradan çocuğun okuluna mı koşacak? Bu dizayn hataları bir sonraki versiyonda düzeltilebilecek mi?

Şaka bir yana anlaşılan bu kez İbrahim Bey kesin karar vermiş ve bu sigara illetinden kurtulacak. Amaca ulaşmak için her yol mübah! Eğer bu yöntem işe yarayacaksa neden olmasın? Kafasına kafes geçirmiş İbrahim Bey’e benden tam destek! İnşallah bu kez başarır!

Ha unutmadan..  İbrahim Bey bu düzenekle sigarayı bırakmayı başarırsa, kafaya geçirilen kafesin patentini kaça satar diye düşünmeden edemedim!