Mark Zuckerberg Yeni Yıldan Neler Bekliyor?

2016 geldi, hoşgeldi. Herkes yeni yıldan birşeyler bekliyor. Bazıları kilo vermek istiyor. Bazıları evlenmek. Bazıları sağlık, kimeleri yeni bir iş peşinde. Bazıları ise daha çok seyahat etmek istiyor. Peki sosyal medya moğolu Mark Zuckerberg’in beklentileri nelermiş?

Mark Zuckerberg’in planları neden bizi ilgilendiriyor? Çünkü yapay zeka çağındayız. Her yerden yapay zeka ile ilgili haberler fışkırıyor. Herkes robot yapma ya da alma peşinde. Zaten evlerimizde robotlarımız var ama yeni çağ robotlar gerçekten şaşkınlık verecek kadar zeki. Ve biliyoruz ki Mark Zuckerberg de bir robot yapmak peşinde!

Sosyal medya moğolu Zuckerberg 2016 yılında yapay zeka ile evini yönetecek bir düzen oluşturmak düşüncesindeymiş.. İron Man seyredenler Jarvis isimli robotu hatırlar.. Zuckerberg de ona benzer bir robot yapmayı planlıyor 2016’da..

Robotun yapacağı görevler evin ısısını ayarlamak, ışık sistemini düzenlemek, müzik seçimlerinde yardımcı olmak gibi günlük işler. Kapıya gelen arkadaşları ya da yabancıları yüzlerine bakarak tanımak, ona göre cevap vermek. Bebek monitörü olarak da bu robotun işe yaraması bekleniyor. Eğer bebeğin odasında beklenmedik aktiviteler olacak olursa anında haber verecek. Ve belki de bu robot Zuckerberg’in çalışmalarında ve Facebook ile very toplamakta da etkin rol oynayacak.

Mark Zuckerberg yeni yılda yapay zeka kullanarak Jarvis misali bir robot yapacak. Her eve lazım, değil mi? İsterseniz Iron Man filmindeki Jarvis robotu hatırlayalım..

Mark Zuckerberg, iyi robot yapmak hevesinde. Bir de berbat, öldürücü, katil robotlar var! Umarım onlar hayat bulmadan yok edilirler! Katil Robotlar1 ve Katil Robotlar2.

jarvis