Sabah Kahvesi

Erkenden ofisime giderim. Sabah kahvemi ofiste içerim. Bunu yıllardır yaparım. Kahvemi içerken sabaha daha zinde uyanmak için ille de birkaç makale okurum.

Bugün sabah kahvemi içerken okuduğum bir makale kahvenin geleceği hakkındaydı. Ya da kahvesiz bir gelecek hakkında desem daha doğru! Biraz buruktu sabah kahvem yani!

Makalede kısaca şöyle diyordu: En yeni çalışmalardan birinin sonucuna göre yetiştirilen kahve çeşitlerinin yüzde 60’n yok olma riski taşıyor. Londra’nın Queen Mary Üniversitesi 124 çeşit kahve çeşidi üzerinde deneyler yaptıktan sonra bu sonuca varmış.

Kahvenin gitgide azalmasının nedeni olarak birçok neden içinde çevresel değişim gösteriliyor. Tüm dünyada değişmekte olan hava sıcaklıkları, toprak kaybı ile görülen ziraatçılık sorunları, yok olan ormanlar da bu etkenler içinde.

Öyleyse kahve yetiştiricileri ve bilim insanları birlikte çalışarak kahvenin yok oluşunu önleyemezler mi? Sabah kahvesi tiryakileri bilsin istedim! Aslında tüm kahve severler duysun istedim ki çareler üretilsin.. Kahvemiz yok olmasın..