Açık Havada Yürüyüş

Ne zaman canım sıkılsa kendimi dışarı atarım. Parka kadar yürümek, parkın içinde gezinmek boyut değiştirmek gibidir. Her zaman park bulmak mümkün olmayabilir; o zaman da sokakta mahalle aralarında yürürüm. Günün ortasında yaptığım açık hava yürüyüşleri günün geri kalan kısmını daha hızlı ve zinde geçirmeme yarar. Günün sonundaki yürüyüşlerse yorgunluk atmama iyi gelir.

Açık havada yürüyüşleri herkese tavsiye ederim. Daha ileri giderek koşmak veya bisiklete binmek de süper aktiviteler tabi.. Eğer etrafta birkaç ağaç görebiliyorsanız, çimlere ayak basabiliyorsanız, hatta çiçek koklayabiliyorsanız elbette ki çok şanslısınız. Bunlar olmasa bile sokaklarda, mahalle arasında, çarşıda, pazarda yürüyüşler de insanı zinde kılmak için işe yarar.

Hayat bazen çok ağır gelir insanın omuzlarına. Açık havada yürüyüşler bu yükü azaltmakta yardımcı olur. Yürüyüşler sayesinde hayat biraz yavaşlar, sade ve düz bir hale gelir. Umarım açık hava yürüyüşlerini siz de düzenli bir şekilde yapıyorsunuzdur. Etraftakilere, eş, ahbap, dost, konu komşuya da haber verin. Sayı ne kadar artarsa sağlık ve verimlilik için o kadar iyi!