Hayat ve Ben

Hayat anlaşılmaz! Hayatta hiç birşey mükemmel değil. Hayatta hiç birşeyi doğru tahmin etmek olası değil. Hayat olur gider. Hayat yaşanır, eğrisiyle doğrusuyla beklenmez ve bilinmezleriyle.. Hayat aydınlık ve aynı zamanda karanlık da. Hayat mutlu ve mutsuz da. Hayat ılımlı ve uyumlu olduğu kadar hırçın ve çekilmez de. Yaşayıp gittiğim hayat bir saniye sonra ne çıkaracak karşıma bilmesem de şükürlerle yaşamaya devam ediyorum. Şükretmek hayatı doyurucu hale getiriyor.

Değerlerimi bildiğim ve onlarla yaşadığım sürece hayatı yaşamak daha manalı. Yüreğimin belirlediği değerlerimle hayatı yaşamak mutlandırıcı. Hayatta neleri başardığımdan çok kim olduğumu bildiğimde mutlanıyorum. Ne kadar çok para kazandığımdan çok kimlere ne şekilde dokunabildiğimi hissettiğimde huzur buluyorum. İşte ancak böyle anlar hayatı yaşanmaya değer kılıyor. Biliyorum ki hayatın sonunda “ne yaptığına memnun oldun?” diye soracak olurlarsa, “iyi ki çok çok çalışmışım” demeyeceğim. Hayat ne çok çalışmak ne de çok para kazanmak, hayat o anda hayatın içinde manalı amaçlarla bulunabilmek ve manalı hedeflere katkıda bulunabilmektir.

Bazen bir yakınım bana bir sorunundan bahsedecek oluyor. Benim yapabileceğim birşey yok ama onu dinliyorum. Dinlemek belki de ona verebileceğim en güzel destek! Hemen karşısına çıkıp tavsiyelerde bulunmak, onu yargılamak veya sorunu çözmeye çalışmak bana düşmez. Ben ancak ona bir dinleyici kulak olabilirim ki anlatarak rahatlasın ben de yanlış tavsiyelerde bulunmak yerine ona işitilmiş olma rahatlığını verebileyim.

Hayat bazen karartılarla dolu olsa da görülecek birçok güzel şey var. Ben gerçekçi bir insanım, olmayan şeyi görmeye çalışmam. Ama olan şeylerde ille de birer güzellik bulabilirim. Gerçekleri görmek, gereğinde gerçekleri söyleyebilmek insanı rahatlatır, özgürleştirir ve iyileştirir. Hayatımın amacı daima hakikati aramak. Ve o doğrultuda huzur bulmak. Olmayan şeyleri olmuş gibi görmek, yalanlarla yaşamak, gereksiz iyimserliğin peşinde koşmak bana göre değil. Ben olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan bir insanım. Bu halimden memnunum. Çok şükür.