Kendin Ol

Affetmeyi bil ki yük taşımana gerek kalmasın.

Herşey Herşeyle Bağlantıdadır!

Her insan bir ruhtur ve çok önemlidir. Kuracağımız bağlar ve dolayısıyla etrafa yapacağımız etkiler göldeki dalgalar gibi sürekli etrafa yayılır. Dolayısıyla kuracağımız bağlar ve bağlantılarda da uyanık olmak zorundayız.

“Gerçek” Bizlerden Saklanıyor mu?

Belki de beyinlerimiz kompütürlerin istediği gibi çalışıyor ve biz bunun farkında bile değiliz. Belki de beyinlerimiz bulut sisteminde depolanmış halde. Bir soru: Telefonlar bizi kontrol ediyor mu, etmiyor mu?

Doğruluk Tespiti

Günümüzde her yerden ve herkesten haber fışkırıyor. Günümüzde doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden, haklıyı haksızdan ayırmak neredeyse imkansız! Bu yüzden Google yeni bir hizmetle çıkıyor karşımıza ve diyor ki Doğruluk Tespiti yapın!

Bir Kadın Hikayesi: Mutsuz Bir Evlilik

Soyluluk, hayatta duruşla ilgili mühim bir meseledir. İsterse her aile soylu olabilir! Soylu aileler önce kendi ailelerinin ihtiyaçlarından ve mutluluğundan emin olur, sonra etrafta ilgiye muhtaç kimselere hayır yaparlar. Onlar soyludur, hassastır, içtendir ve insandırlar. Gerçek insan!

Kimler Gerçek?

Gerçek dünyadan uzaklaşarak gerçek ilişkileri unuttuk. Konuşmayı unuttuk. İnsanca duyguları unuttuk. Cam dünyalardan medet umar olduk. Kimler gerçek, kimler yalan bilemez olduk. Gerçek insanlara ihtiyacımız olduğunu da unuttuk!

Tekrar dene!

Öyle hatalar yaparız ki kendimizi dibe vurmuş buluruz. Ve bu bir tek hatanın değil, ardı ardına verdiğimiz yanlış kararların, yaptığımız yanlış seçimlerin ve peşinden koştuğumuz manasız şeylerin birikimidir…

Dijital Hijyen

Dijital hijyen de vardır.. Online aktivitelerimizde yapageldiğimiz alışkanlıklar vardır.. Kışkırtmalar, provokasyonlar, trollce davranışlarla karşılaşabiliriz.. Online ayakizimiz günün sonunda ya verim sağlar ya da verimi düşürür..

Kadınlar; Şunları Yapmaktan Sakınmalısınız

Stres hem beden hem de sinir ve ruh sağlığını bozuyor. Kadınlar stresle ilgili bozukluklardan erkeklere göre iki kat fazla etkileniyor. Daha fazla depresyon ve endişe bozuklukları çekiyor.

Hayır Demeyi Öğren

Eğer birisine “Hayır” demişsen, seni suçlu ve borçlu durumunda hissettirmişse, senin kendine olan güvensizliğinden yararlanıyordur.

Sadakatsizlik, Yalan ve Hırsızlık

Yalancılar, aldatanlar ve hırsızlar bozulmuş, yozlaşmış insanlardır. Bu kötü özellikler zamanla alışkanlık yapar ve yalan, dolan, uydurmaca, kandırmaca, sahtekarlık normalleşir; dolayısıyla toplum dejenere olur.