C Vitamini Verem Mikrobunu Öldürüyor


Yeshia Üniversitesi Albert Einstein Halk Sağlığı Okulunda yapılan deneyler tesadüfi bir sonuç ortaya çıkardı: C vitamini çubuk bakteri veremine (mikobakterium tüberküloz) çare olabilir!

Bu sürpriz sonuç araştırmacıları heyecanlandırdı çünkü çubuk bakteri veremi, tedavi edilmesi zor hastalıklardan biridir ve birçok antibiyotiğe cevap vermez. Dünya yüzünde yaklaşık 650 bin kişinin veremli olduğu ancak multi-ilaç tedavilerinin işe yaramadığı biliniyor.

Laboratuar ortamında yapılan bu çalışma, tahmin edersiniz ki, tüplerin içinde yapıldı.. Sonuçlar tamamen deneysel. Araştırmacılar deneyleri insanlar üzerinde yapmayı planlıyor.

Kanserli hücreleri öldürebildiğine inanılan C vitamini vereme de çare olabilir mi?

Araştırmacılara göre C vitamini oksijenin serbest radikallerine karşı savaşma becerisine sahip ki daha önce denenmiş ilaçlardan isoniazid bile bu başarıyı gösterememişti. Halihazırda bu çeşit bir verem mikrobunu öldürebilecek güçte ilaç yok.

İlaçlara direnç gösteren tüberküloz (TB) mikobakterium tüberküloz adı verilen bir bakteri nedeniyle oluşuyor.Bu bakteri piyasadaki ilaçların tümüne mukavemet gösteriyor. Bunun bir nedeni hastalara reçete ile veilen ilaçların tamamının kullanılmaması ve ilacın beklenen etkisinin yok edilmesi. Aslında bu davranış yaygın ve tehlikeli bir insan davranışı olduğu için günümüzde birçok mikrobu iyileştirmekte güçlük çekiliyor. Bu konu ile ilgili detaylı bilgi isteyenler için süpervirüs yazım ilginç olabilir.

C vitaminine absorbik asit deniyor ve vücut hücrelerini koruyup yenilediği düşünülüyor. Bu nedenle C vitmaini yüklü limon kimilerince kanser ilacı olarak düşünülüyor. Ayrıca portakal, brokoli, greyfurt gibi yiyecekler de C vitamini yüklü bitkiler olarak biliniyor.

Araştırmacılar C vitamininin çubuk bakteri tarafından üretilen vereme iyi gelip gelmeyeceğini daha geniş çalışmalarda, insanlar ve hayvanlar üzerinde deneyerek anlamayı planlıyor.Bu arada C vitamini almaya her zamanki gibi devam edelim.