Haber, uçak ve finans şirketleri susturuldu!

Wall Street Journal, United Airlines ve New York Stock Exchange (borsa) hep birlikte sustular. Bunlardan biri haber, diğeri uçak ve öteki ise finans şirketidir. Neden susturuldular? Kimler susturdu?

Bu suskunluk dijital hırsıklıkla mı ilgili? Birileri aynı günde bu üç devi hedeflemiş olabilir mi? Haberlerden anladığımıza göre hacklenmemişler. Ya da hacklenmemiş olduklarını iddia ediyorlar?

Peki sorun ne? Sokaktaki insan bu konuda neler bilmeli? Yunanistan, Çin, Porto Rico ekonomik zorluk çekerken; böylesine bir suskunluk panik oluşturur mu?

Ne oldu? Bir tesadüf mü? Kim yaptı? Bu şirketler bir süreliğine sustular. Bunların backup (yedekleme) sistemi yok muydu?

UnitedAirlinesPlanes

Düşünsenize.. Aslında nasıl da aciz durumdayız.. Hiç birimizin böyle bir suskunluk karşısında yapacak birşeyimiz yok. Beklemek zorundayız. Sorun çözülene kadar bekleyeceğiz..

Siber atak mı yaşandı? Bu soruların cevabını bizler bilmiyoruz ama bu şirketlerin CEO’ları da mı bilmiyor? Cevap için henüz çok mu erken? Bekleyelim mi? Ne kadar daha beklemeliyiz? Galeyana gelmeyelim, değil mi?

Üç büyük şirketin tüm sistemi birkaç saatliğine çökmüş.. Saatler sonra yeniden çalışmaya başlamış.. Biri haber, diğeri uçak, öteki finans şirketi.. Kimler susturdu bu şirketleri? Sorulara cevap almak için sabırla bekliyoruz.

wall street journal