Dün, Bugün, Yarın

Kaos zamanını mı yaşıyoruz yoksa ahenk vakti mi? Vakit bolluk vakti mi yoksa buhran mı? Panikleyelim mi sakin sakin bekleyelim mi?

Kaos

Neler olup bittiğini bilmiyoruz, anlayamıyoruz. Olanları tam olarak kavramamız için belki de henüz çok erken.

Hayat Belirsizliklerden İbarettir

Belirsizlik can sıkıcıdır. Biz buna hayat diyoruz! Hayat belirsizlikten ibarettir. Yazıda anlatılan yöntemler belki içinde bulunduğumuz yaşantıyı değiştirmez ama farklı bir perspektif sunarak rahatlatır.

İnternet ve Palyaço Korkusu

İyi palyaçolar var.
Kötü palyaçolar var.
İnternette ünlü olmak için eşek şakası yapan, duyarsız, palyaçolar var!

İnternet Suçları

İntikam pornosu, adından da anlaşılabileceği gibi, iki kişinin birlikteyken yaşadıkları cinselliğin, ayrıldıktan sonra taraflardan birinin aleyhine kullanılması.

Hayat Beklentileri ve Tavsiyeler

Hayat beklentileri ve tavsiyelerin kaç tanesini uyguladığımı merak ediyorsanız, bilin ki her gün 1’den 5’e kadar tüm stepleri uyguluyorum. İşte o nedenle size de tavsiye ediyorum.

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Haber, uçak ve finans şirketleri susturuldu!

Wall Street Journal, United Airlines ve New York Stock Exchange (borsa) hep birlikte sustular. Bunlardan biri haber, diğeri uçak ve öteki ise finans şirketidir. Neden susturuldular? Kimler susturdu?

Kayıp Duygular

Ne çeşit duygular vardır?
Hangilerini hala hissedebiliyoruz? Hangilerini büyükannelerimiz büyükbabalarımız hissedebiliyormuş? Peki hangi duyguları çocuklarımız hissediyor olacak? Kaç tanesi torunlarımıza kalacak?

Boşanmalar ve Kalp Krizi Riski

Araştırmacılar; “Sakın boşanmayın yoksa kalpten ölürsünüz!” demiyorlar tabi.. Kötü bir evlilik de kalp sağlığına zararlıdır. Araştırmacılar diyor ki: Doktorunuz boşanma sürecinde olduğunuzu ya da boşandığınızı bilsin. Tavsiyelerde bulunurken boşanmış olduğunuzu göz önünde bulundursun!

Yapay Zekalı Robotlar Aşırı Zeki!

Askeri ve ekonomik amaçlarla dizayn edilen bu tür sistemlerin büyük titizlikle inşa edilmeleri gerekir ki insanlığı zarar vermesinler. Amaç insanlığı ortadan kaldırmak değilse tabi..