Obezite Engelleyici Mide Balonu

ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) obezitenin önüne geçeceği düşünülen bir balonu onayladı. Böylesi bir balon sayesinde bariatrik (obezite tedavisi ile ilgili) mide küçültme ameliyatlarına gerek kalmayabilir.

Anti-Obezite balonu olarak bilinen bu balon nasıl işe yarayacak?
Balon ReShape (reşeyp diye okunur) olarak adlandırılıyor ve yalnızca yetişkin obezlere öneriliyor. Bu balon midede belirli bir yer tutacağı için beyne gönderilecek mesaj sayesinde kişinin karnının “tok” olduğunu hissettirecek.

Balon mideye nasıl yerleştiriliyor?
İlaçla yatıştırılmış hastaya (sedasyon) 30 dakika içinde takılabilen bu tıbbi balon, ağızdan mideye gönderilmek süratiyle yerleştiriliyor. ReShape balonu mideye ulaştığında steril bir solusyon ile dolduruluyor. Böylece midenin bir kısmı dolmuş oluyor ve tokluk hissi veriyor.

FDA tarafından yapılan açıklamaya göre mideye yerleştirilen balon midenin doğal anatomisini değiştirmiyor. Fakat hasta tıbbi bir diyete tabi tutuluyor ve egzersiz yapması gerekiyor. Böylece bir süre sonra balon alındıktan sonra kişi aynı diyet ve egzersiz usulleriyle sağlıklı kilolarını korumaya devam edebiliyor.

tibbi mide balonu, obez, obezite, sismanlik, asiri kilolar, balon

Anlaşılacağı gibi mide balonu geçici bir uygulama ve ilk kez yerleştirildikten sonra sadece 6 ay kalmasına müsaade ediliyor.

ReShape ismi verilen bu tıbbi balonun yan etkileri nelerdir?
Başağrısı, adele ağrısı, baş dönmesi gibi sorunlar balon yerleştirildikten hemen sonra görülebilir. Daha sonra kusmalar, karın ağrısı, hazımsızlık hissi ve mide ülserleri baş gösterebilir. Bazı hastalar alerjik reaksiyon gösterebilir. Nadir de olsa; kalp krizi, mide yırtılması, enfeksiyon ve solunum güçlükleri görülebilir.

Belki de obeziteyi engelleyeceği düşünülen böyle bir tıbbi mide balonu size de uygundur.. Doktorunuza danışın!