Hedeflerine ulaşamıyorsan, bu kimin suçu?

Hedeflere ulaşamamanın gerisinde yatan şey çocukluktan beri topladığımız bariyerlerdir! Bariyer dediğimiz şey engeldir. Engeller çeşitli şekil ve formlarda yerleşmiştir içimize. Birşey çok yapmak istesek bile bizi engelleyen görünmez bir takım şeyler vardır. Örneğin küçüklükten bu yana yaşadığımız komutlanmalar, çocukluktan bu yana edindiğimiz duygular, eskiden edinilmiş kanaatlar.

Herkesin kişisel engelleri vardır. Akla gelen kötü bir hatıra, eskiye ait korkular, şüpheler, hayal kırıklıkları, aldatılmışlıklar, tenkitlerin ve kıyaslamaların içimizde açtığı değersizlik hissi, başarısızlıklar, tüm negatif deneyimler, gözlemler bizim engellerimizdir. Bu engellerdir bizi hedefe gitmekten alıkoyan.

Bu engellerin bir kısmı şuursuzca yolumuza taş koymaktadır aslında. Yani beyin o engelleri gizliyor olabilir. Biz de farkına varmadan engelleniyor olabiliriz. Ve dolayısıyla hedeflerimize ulaşamıyor olabiliriz.

Eskide yaşamamak, anı yaşamak adına o gizli engelleri oraya yerleştirenleri suçlamayı bırakmak gerek. Suçlamak yerine gizli engelleri bulmak, çıkarmak ve temizlemek zorundayız. Zihinden temizlenen engeller insana rahatlık, huzur, özgürlük verir, ferahlatır. Ve hedefe ulaşmayı kolaylaştırır.