Kendini Vermek

Bir işe kendini vermek diye bir söz vardır. Sevgili babacığım biz büyürken hep bu sözü söylerdi.. İşinize kendinizi verin. Yani aklınızı ve kendinizi o ana odaklayın, ve işi tüm enerjinizle yapın..

Çok doğru bir öğüt. Çok yerinde bir öneri. Özellikle günümüzde ise kendini vermek zorlaştıkça zorlaştı. Ve bizler konsantrasyonu kaybetmekte hiç zorlanmıyoruz!

İş dediğim zaman bu okul olabilir, ofiste veya diğer ortamlarda görev olabilir, evde ev işleri olabilir, egzersiz ya da bitirilmesi gereken diğer herhangi birşey olabilir. Yapılan her ne ise ona tüm dikkati, enerjiyi vermek ve o anda orada bulunmak! Bu neden önemli derseniz çünkü kendini verirse insan, hayatın tüm enerjisi o an için oraya yoğunlaşır. Ve bu iyi birşeydir. Bu verimli sonuçlar doğurur.

Babam bir işe başlamadan önce kafaca o iş için hazırlanmamızı önerir. Önce kafada planlar yaparak başlanmalıdır işe. Bir süre düşünülür, beyinde organize hale gelinir. Çalışılacak yer ve ortam hazırlanır ki rahatça çalışmak mümkün olsun. Bu durum her işe ve her duruma uygulanabilir. Örneğin okula gitmeden önce okul için hazırlanılabilir. Tüm şuurlu düşüncelerle okula ait aktiviteler önceden gözden geçirilir. Bir işte ne kadar şuurlu olunursa, o kadar çok verim artar. Okulda, işte ve her ortamda tüm varlığımızla hazır bulunursak herşey daha kolay olur ve başarı artar.

Bir okula, üniversiteye kapağı atmak yetmez. Orada başarılı olmak için derslere, ödevlere, aktivitelere kendimizi vermek zorundayız. Tüm başarı kendimizi okuldaki çalışmalarımıza ne kadar verdiğimizle doğru orantılıdır. Önce kafada hazırlanılır, sonra derste tüm konsantrasyon toplanır, ders dinlenir, gerekirse sorular sorulur, sonra ödevler için araştırmalar yapılır, ödevler hazırlanır. Tüm bunlar şuurlu bir şekilde yapılırsa insanı güçlü ve zinde yapar. Bilinçsiz yapılan herşey insanın enerjisini sömürür. Gün boyunca telefona bakmayın demiyoruz ama derste, araştırma ve ödev yaparken telefonu çantaya kilitlemek gerekir. Belirli fasılalarla bakılabilir ama eğer ilgi telefondaysa derste ve ödevde başarı düşük olur.

Bir işe, bir olaya, bir ortama, bir göreve, bir derse ilgi vermek kendini vermektir. Bu eylem sabahın ilk ışıklarıyla başlar, akşam uykuya gitmeden önce gözler kapatılana kadar sürer. Belki de günümüzde en önemli sorun insanların ilgi aralığının gitgide daralmasıdır. Bunu engellemek de mümkündür. Çözüm şuurlu ve bilinçli olmaktır.

Yani neymiş? Bir işe başlamadan önce o işe yoğunlaşmak gerekirmiş. Örneğin okul ve okula ait çalışmalar. Sabah evden çıkmadan önce okul ile ilgili temiz enerji yüklemesi yapmak gerek! Amaç belirlemesi yapmak ve ona odaklanarak evden çıkmak gerek. Böylece okulda çok daha aktif, çok daha etkili ve başarılı olunabilir. Okulda herşeye kendini vermek gerek.

Ve bu tüm işler için geçerlidir hayatta! O an orada bulunmak, yapılan her ne ise ona kendini vermek! Deneyin

okula ve derslere kendini vermek