Yemek pişirmek

Unutulmamalıdır ki yemek pişirmenin gerisinde akılda bulundurulması gereken ve de gençlere aktarılması gereken önemli dersler vardır..

Üstün Zekanın IQ Skorları

IQ sonuçları yüksek olan bir kişinin hayatta yüzde yüz başarılı olması beklenmeyeceği gibi, IQ skorları düşük bir kimsenin hayat okulunda sınıfta kalması da asla beklenemez! Hayat çoğu kez çok çalışmak, direnç, sebat, tahammül ve duruş gibi konularda üstün zeka gerektirir.

Robot Aşçılar

Mutfak ile ilgili lüks dükkanlar 2018 itibariyle robot aşçılar da satacak..

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Antep Maraş.. İçli Köfte Atölyesine Gel Yanaş..

Kaliforniya’da yaşayan Ani Hanım, Antep Maraş karışımı marifetli bir aşçı! Eli hangi yemeğe, kebaba, böreğe, çöreğe ya da baklavaya değse, lezzet aşılıyor. Bir ara hangi yemeklerin kendisinin spesialitesi olduğunu sordum.. Başladı saymaya.. Cevizli kurabiye, baklava, börek, çörek, lahmacun, tabuli, humus, etli bulgurlu balcan dolması (patlıcan dolması), köfte çeşitleri, içli, acılı, Adana, beyti.. Siz koyun köftenin adını, Ani doldursun içine tadını..

New York Pizzası, Pişirme Sanatları ve Aşçılık Okulu

Okula giden aşçı adayları; ellerini deneyimli ustaların gözetiminde eğitiyorlar, yaratıcı yanlarını bileyleyip yeni ve kendilerine ait tarifler oluşturuyorlar, sanayi-mutfak deneyimi kazanıyorlar, becerilerini mükemmleştirerek okuldan mezun olmadan önce bir restoran yöneticisi gibi çalışıyorlar, gerçek restoranlarda da deneyimler ve maharetler kazanarak mezun oluyorlar.

Muzlu Amerikan Tatlısı (Banana Split)

Aslında bu tarifi en iyi yapanlar çocuklardır çünkü onların yaratıcılık gücü henüz baltalanmamıştır! Bırakın bu tatlıyı onlar yapsın, siz bir güzel yiyin! Ama büyükler muzları kesme işini çocuklara bırakmasın, kazalar olmasın!

Migren ve Boyalı Gıda Maddeleri

Gıda boyları meyveli bonbon şekerleri, dondurma, patates cipsi ve gazlı içeceklerde bulunur. Sadece boş kalorilli yiyeceklerde değil aynı zamanda hazır turşu, çedar peynir, hazır makarna, krakarler, reçeller, salça, limonata, spor içecekleri, ve hazır doğum günü keklerinde bulunur.